Összeolvad a Népszava és a Vasárnapi Hírek, Gál J. Zoltán az új főszerkesztő

2016. október 20. 16:05
Gál J. Zoltán volt szocialista politikus vezeti majd a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvadását, tudta meg a Magyar Nemzet. Év végére, jövő év elejére megújítanák a Népszavát, megtartva annak szellemiségét. Tárgyalnak népszabadságos újságírókkal, nyitnának a fiatalok felé is.

Kulcsfontosságú szerepet kapott Gál J. Zoltán volt szocialista politikus, miután a Népszava napilapot és a Geomédia-csoport médiaportfólióját, köztük a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapokat, megvásárolta egy liechtensteini székhelyű társaság, értesült a Magyar Nemzet. Gál J. Zoltán a lapnak se nem cáfolni, se nem megerősíteni nem kívánta, hogy ő lesz a összevont VH-Népszava főszerkesztője. Arról, hogy a Népszava eddigi főszerkesztőjének, Németh Péternek mi lesz a sorsa, annyit mondott: számít rá.

Gál J. elmondta: teljesen megújul a Népszava, modern megjelenést kap, ugyanakkor a szellemiségét megtartják, s az új szemlélet alapján a fiatalok felé is nyitni kívánnak. A baloldali napilapot év végére, jövő év elejére kompletten meg akarják újítani – ebben népszabadságos újságírókra is számítanak, akikkel már informálisan elkezdtek tárgyalni. A VH és a Népszava közös szerkesztősége a volt Jókai utcai MSZP-székházba költözik majd.

Fotó: Magyar Nemzet

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

miért nem annak a szimpatikus osztrák úriembernek adták el? (vagy már nincs szabadlábon?)

Húúúúúúúúúúúúúúúúha!
És a Németh Péter? Mi lesz vele? Azt mondták, számítanak a munkájára:-)))

Nem tudom, mit mondjak, ilyenkor mi az illendő. Gratulálok?

Érdekes ez a "nemzetközi" tőke, mennyire igyekszik, hogy megvehessen egy 10 ezer példányban megjelenő veszteséges magyar nyelvű napilapot, amit főleg nyugdíjasok olvasnak. Még pénzt is adnak, amennyi csak kell. Meg kell a szívnek hasadni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés