Tovább a lenini úton!

2016. október 20. 07:10

Somfai Péter
Népszava

Orbán elégedett lehet. Évekig azon munkálkodott, s most elérte, hogy a magyar médiában a hazai tőke domináljon. S ami még Gömbösnek sem sikerült, neki igen: ma már ő a hazai médiában zajló folyamatok irányítója.

Orbán elégedett lehet. Évekig azon munkálkodott, s most elérte, hogy a magyar médiában a hazai tőke domináljon. S ami még Gömbösnek sem sikerült, neki igen: ma már ő a hazai médiában zajló folyamatok irányítója. A kormánnyal szemben kritikus hangot megütni merészelő sajtóorgánumok jelentős részét kicsinálták, átalakították, vagy »jobb belátásra«bírták, s a napokban a »leghangosabbat«, a Népszabadságot egyszerűen bezárták. ()

A lenini sajtóelmélet is közel áll Orbán Viktor szívéhez. »A sajtó kollektív nevelő, kollektív agitátor, kollektív szervezet« – fogalmazta meg az orosz diktátor, nyomatékosítva, hogy a szovjet sajtó formál, ellentétben az informáló liberális nyugatival. És az előbbi »tulajdonsággal« rendelkező sajtó az, amely az illiberális magyar miniszterelnök szívének oly kedves. És büszkén halad tovább a lenini úton.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/25779