Óvakodj a törpétől

2016. november 2. 14:44

Sebes György
Népszava
A jelek szerint Kósa Lajos megengedheti magának, hogy ne kövesse a Fidesz frakcióvezetőjének útmutatásait.

Ha igaz a hír, a Népszabadság felfüggesztése (azaz bezárása) után Kósa Lajos eligazítást tartott a vezető kormánypárt képviselőinek, miképpen reagáljanak a felmerülő kérdésekre. Azt tanácsolta, ne poénkodjanak, vagy kárörvendjenek a lap sorsán. Még azt is mondta, ne érzelmi alapon közelítsék meg a problémát, tehát ne úgy, ahogy a - hozzá hasonló szellemi nívón álló - Németh Szilárd tette első örömében. A rezsibiztosként híressé vált politikus ugyanis azt közölte, már ideje volt a lap megszüntetésének, már csak azért is, mivel pont úgy viselkedik, mint elődje, a Szabad Nép.

Ezek után azonban Kósa Lajos a parlamentben üdvözölte, hogy a Népszabadság az idén először már nem tudott hírt adni az október 23-i ünnepségekről. Magyarázatképpen pedig hozzátette, hogy - szerinte - az újság annak idején »a forradalom vérbe fojtásából született«. A gondolatot még folytatta hétfőn Tisza István debreceni szobrának avatásán, de tovább is ment. A Népszabadságot egyszerűen a náci párt propaganda újságjához, a Völkischer Beobachterhez hasonlította. Úgy fogalmazott, a német lap »minden nap uszítva, fröcsögve képviselte a náci pártot, annak ideológiáját, politikáját rémtetteit, a Népszabadság pedig hasonló módon a kommunista ideológiát, s az állampárt tetteit«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Népszabadságot egyszerűen a náci párt propaganda újságjához, a Völkischer Beobachterhez hasonlította."

Az összehasonlítás nem alaptalan.

De azért volt egy nem elhanyagolható különbség: a Völkischer Beobachter nem létezhetett a náci rendszer bukását követően, igen helyesen. Nem lehetett belőle "mértékadó", "független", "európai" szellemi műhely. Ugyancsak igen helyesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés