Kiáradt szennycsatorna

2016. november 12. 8:48

Pápay György
Magyar Nemzet
Várjuk Kocsis Máté kiállását Vona Gábor mellett, hiszen ő már csak tudja, milyen érzés, ha coming outra akarják kényszeríteni az embert – tréfálkozhatnánk a TV2 elhíresült riportja kapcsán. De nincs kedvünk viccelni. Egyszerűen undorító ez az egész.

„Várjuk Kocsis Máté kiállását Vona Gábor mellett, hiszen ő már csak tudja, milyen érzés, ha coming outra akarják kényszeríteni az embert – tréfálkozhatnánk a TV2 elhíresült riportja kapcsán, amelyben a közismert konzervatív előadóművész, Terry Black vádolta pikáns melegpartikon való részvétellel a Jobbik elnökét. De nincs kedvünk viccelni. Egyszerűen undorító ez az egész. Már önmagában az egy politikus szexuális orientációjának efféle »játékba hozása«, különösen ha a vádat olyan erkölcsi nagyságok hitelesítik, mint a Fidesz-közeli médiában újabban megbízható hírforrásként tündöklő Zuschlag János. De ennél is undort keltőbb, hogy mindez pontosan mutatja, mire számíthatunk az elkövetkező években a közpénzből épített kormányzati bulvármédiától.

Persze tudjuk, egy politikusnak sokat kell tűrnie. S azt is, hogy a politikai bulvár nem csak nálunk dolgozik nemtelen eszközökkel. Van-e jobb példa erre, mint a most zárult amerikai elnökválasztási kampány, ahol elképesztő vádak tömkelege záporozott mindkét jelöltre? Csakhogy Magyarországon jelenleg nincs kampány – tehetnénk hozzá naivan. Miközben éppen a Jobbik vezérkara ellen indult összehangolt támadás bizonyítja, hogy a tízmilliárdos népszavazási kampány után rögtön itt a következő, amelyben a kormánypárt egyetlen komolyan vehető riválisát akarja levadászni.

Vona Gábor legfeljebb azzal vigasztalódhat, hogy – a közismert mondás szerint – ami nem öl meg, az erősebbé tesz: ha képes lesz átvészelni ezt az időszakot, a lovagiatlan párbajt kezdeményező ellenfél maga teszi párbajképessé. S tegyük hozzá, az egész pályás sajtóletámadás kétélű fegyver: pont a fideszes körökben jelenleg igen népszerű Donald Trump példája mutatja ezt, akinek a jelek szerint nem ártott túl sokat, hogy egy pornósztár vádolta szexuá­lis zaklatással.

A történet azonban alapvetően nem Vona Gáborról szól. Sokkal inkább arról, hogy ezek után bárki bármikor célkeresztbe kerülhet. Persze, ha abból indulunk ki, hogy a kormányzati körök a TV2–Origo–Riposzt-konglomerátum tűzerejét egy barátjukon próbálták ki – Spéder Zoltánra gondolunk –, akkor mit várhatnak az ellenfelek? Hát ezt. A szennycsatorna felhabzását és kiáradását, hogy aztán aki közel áll a célszemélyhez, arra is ráfröccsenjen a zavaros lé. A műfajt persze nem a Fidesz találta fel, és azt sem szabad véka alá rejteni, hogy a Jobbikhoz kötődő heccportál, a Kurucinfó is elévülhetetlen érdemeket szerzett a hazai közbeszéd lezüllesztésében. Amit azonban korábban egy viszonylag szűk hatókörű, illegális orgánum művelt, azt most egy profi gépezet végzi teljes lefedettséggel és legálisan – ráadásul kormányzati támogatással. Vajon azok a jobboldali szavazók, akik mindmáig sérelmezik a baloldali-liberális sajtó kritikájának hangvételét, mit szólnak most a Habony–Vajna–Zuschlag–Terry Black-koalíció áldásos tevékenységéhez?

Ebben a kiszámítható káoszban váratlanul felhangzott egy visszafogottabb hang is, Vona Krisztináé. Vona Gábor felesége nyílt levélben fordult a »first ladyhez«, Lévai Anikóhoz, közbenjárását kérve a családi békét feldúló karaktergyilkossági kísérlet leállítása érdekében. Egy politikusfeleség levelét persze nem kezelhetjük spontán megnyilvánulásként, de legyen bár szó ügyes taktikai húzásról, a benne foglaltak jelentős részével egyetérthetünk. Mi sem olyan Magyarországon akarunk élni, ahol a verbális politikai leszámolásnak ártatlan családtagok esnek áldozatul – legyen szó akár Vona Gábor, akár Kocsis Máté szeretteiről. Akik jóval mélyebb sebeket szerezhettek, mint mások nyerészkedő rokonai vagy közpénzen tartott magánszeretői.

A méltatlan helyzeten valóban egyetlen ember tudna változtatni: Lévai Anikó férje. De sajnos már jó ideje azt kell látnunk, hogy az ő céljai ezeket az eszközöket is szentesítik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Milyen bravúros lenne Pápay úr , ha Ön kiállna Orbán Viktor mellett...
2.Miért csinál úgy , mintha mindenütt a világon nem volna egyik eszköz a politikában a politikus-társak múltjának felhánytorgatása ?
3. Ki húzza meg a határt , hogy mi az , ami még tisztességes és poltikailag célszerű múltfeltárás ? Talán Ön ?
4.Annyit mindannyain tehetünk , hogy a a magunk részéről a privát- és magánéletben korrektül és lelkiismeretesen járunk el . Ezzel a magunk részéről a közélet tisztaságához hozzájárulhatunk .

Válaszok:
marko11 | 2016. november 12. 11:07

Hagyjuk ezt. Ahhoz képest, amit V.G. politikailag művelt, Terry Black, vagy hogy hívják, bizonykodása nem sokat nyom a latba.

Valakit (Rogán) csalónak, hazugnak, tolvajnak nevezni nem ugyanaz a kategória, mint vkit lebuzizni.
Ráadásul mindezt a keresztény-konzervatív kormánypárt médiájának a teljes bedobásával.
Undorító!

A következtetés az Öné...

OV mellett miért kellene kiállni? Lebuzizták?
Egyébként pedig nem vkinek a múltjáról van sző, hanem vkinek a bemocskolásáról! (Terry Black vagy hívják mint a Fidesz csodafegyvere?! Röhögjek vagy sírjak?)
És mi köze ennek az undorító mocskolódásnak a tisztességes tényfeltáráshoz?
És miért ne várnék el legalább annyi tisztességet a politikusoktól, médiától mint magunktól?

Válaszok:
péterx | 2016. november 12. 19:18

A ballib a normális agyára várjon, hátha meghozza a "hathuszas".

1.Arra céloztam , hogy a Simicska tulajdonú MN gyakran ugyanazt a "szennyet" produkálja Orbán ellen , mint amit a cikkében a MN-es szerző bírál...
2. Ha ki-ki magába néz , nagyjából felfedezheti ugyanazt , amiről Pápay ír , mert ez minden emberben megvan . Ha Önben nincs meg , akkor kérdezze meg azokat , kiket durván megbántott... Ha mégsincs ilyen viselt dolga , akkor Ön az , aki fantasztikus kivételként erősíti a szabályt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés