Az MTI nem vehet részt híresztelésben

2016. november 13. 23:33

Kobza Miklós
Facebook
Ha ellenérdekelt közszereplők azt nyomják egymásról, hogy az egyik anyagyilkos, a másik pedig pedofil, akkor az MTI azt egyszerűen nem adja ki.

„Az alábbiakat muszáj megosztanom, mert egyfajta lakmuszpapírként jelzi a netes sajtó totális elhülyülését, és nem mellesleg engem is megrángatnak benne, holott nagyon nem szolgáltam rá, és ezt alant ki is fejtem.

Az a helyzet, hogy Sajó Dávid nem érti azt, amiről ír. Pedig számtalanszor elmagyaráztuk már, és most teszek egy utolsó kísérletet:

1, Az MTI nem vehet részt híresztelésben (vagyis részt vehetne, de akkor folyamatosan vesztené a pereit) - azaz ha ellenérdekelt közszereplők azt nyomják egymásról, hogy az egyik anyagyilkos, a másik pedig pedofil, akkor az MTI azt egyszerűen nem adja ki. Ha valaki Sajó Dávidról beküldené, hogy ő lukacsosra itta az agyát, és ettől teljesen elhülyült, akkor az MTI azt sem közölné, nem adná ki. Vagyis a megalapozatlan állítások nem közlése védi az embert, a személyiségi jogait, és a jó hírnévhez való jogát - de mindenkiét, nem csak Rogánét.

2, Természetesen lehet Rogánt kritizálni, de azt állítani, hogy lopott, azt az MTI felületein nem tudod: hiszen nincsen erre vonatkozó bírósági ítélet. Hozzáteszem, máshol is nagyon necces állítani - így a comment.com-on is, hiszen egy peres eljárásban Sajó Dávidnak kell bebizonyítania, hogy de, Rogán lopott. És mivel ezt nem tudja egzakt módon bebizonyítani, az alábbi cikk sajtópere pl. fix bukó.

3, Bárkit lehet kritizálni, a dolog nem arról szól, hogy a "cselédmédia" szánt szándékkal nem tájékoztat a "lopásról". A történet arról szól, hogy a nyugati kultúrkörben meg vagyunk egyezve egymással: a jog előtti egyenlőség, a joguralom, és a független bíróság előtti számvetés mindenek felett áll. Vagyis attól, hogy Sajó, meg Juhász hinni akarja, hogy Rogán lopott, az még nem bizonyított, és így nem is lehet állítani sem az MTI, sem más médiafelületen, akármennyire is hisznek ők benne.

4, Aki nem hisz nekem - nyilván se Sajó, se Juhász, meg még páran az index-univerzumban - az kérdezzen meg egy jogászt, aki jártas a sajtójogban, a sajtó-helyreigazításokban és a személyiségi jogokban.

5, Lehet, hogy Sajónak meg Juhásznak fáj, de nagyon csúnya világ lenne, ha ők - vagy bárki más - mondhatnák meg mutogatva, ki a tolvaj, ki nem az. Hahó, sokat hivatkozott európai normák, szevasztok.

6, Sajnálom, hogy Sajó (Juhász nyilván politikus, nem is érdekli, illetve eszközként használ fel mindent a céljai érdekében) kihagyta az összes szemináriumot a főiskolán, ahol a felkészült tanárai a PTK, a BTK, a Médiatörvény vonatkozó passzusait ismertették vele - csak ennek számlájára tudom róni, hogy rendkívüli magabiztossággal harsog iszonytató marhaságokat az éterbe, azt a látszatot építve, hogy a közmédiánál mindenki Rogán csicskája, mert csak.

Én se voltam egy nagy stréber soha, de legalább annyi rámragadt, hogy hiszek azoknak a jogászoknak - ismerek jópárat - akiknek ez a szakterülete.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hosszú idők óta ez talán a legérdekesebb után közlás és komment folyam.

A balosok fő csapás iránya ez lesz 2018-ra. Van egy réteg, amelyik erre vevő.

Aki nem, az eddig is vonogatta a vállát, őt nem ez érdekli, sőt, fölmerülhet a kétségtelen eredmények láttán, h. kész csoda, h. mit lehet ebben az országban elérni ennyi "lopás" ellenére, és mennyit is meríthetett a közösből a balos brigád kormányon, milyen pocsékul kormányozhattak, ha akkor történetesen annyit lehetett elérni, amennyit.

Viszont azoknak, akik vevők erre az ökörségre, csak meg kéne tudniuk, h. mi a valós helyzet, pl. világszerte, de leginkább itt és most.

Valamelyik jobbos orgánum, akár a 888 fölkarolhatná, h. ezen a téren NE csak székláb és balbakó tájékoztasson, mintegy kedvtelésként a mandineren, kevesek okulására.

Jó, meg a tutiblog, akit, gondolom, még annyian sem, mint a mandit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés