Az MTI módszereiről

2016. november 13. 13:30

Sajó Dávid
comment:com

Most az MTI jelezte megint a magyar adófizetőknek, hogy köszi szépen az érdeklődést, de mi inkább nem akarunk beszámolni a kormányt érintő kényes kérdésekről.

„Juhászt Péter Együtt képviselőt nem igazán kedveli a Fidesz, elég csak a TV2 egészen parádés riportjára gondolni, amikor konkrétan ráuszítottak egy újságírót a politikusra, hogy mindenféle légből kapott okból megpróbálják lejáratni. Juhászék szerették volna tudni, hogy az adófizetők pénzéből működő állami média ugyan miért nem tudósított a sajtótájékoztatójukról, mire Kobza Miklós sajtófőnöktől megdöbbentően cinikus választ kaptak.

»Tájékoztatjuk, hogy az MTI-ben továbbra is szerkesztői szabadság van: szerkesztőink szabadon dönthetnek arról, mit dolgoznak fel és mit nem.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Ön - és így Juhász Péter - állítása Rogán Antalról nem tény, hanem vélemény, ugyanis ebben a pillanatban nincsen olyan bírósági ítélet, mely kimondaná, hogy az Önök politikai ellenfele, Rogán Antal bűnözőkkel üzletel.
Ennek megfelelően, és a polgárjogi felelősségünk miatt a jövőben sem tudunk asszisztálni Önöknek abban a törekvésükben, hogy megalapozatlan állításokat terítsenek a nyilvánosságban az MTI eszközként történő felhasználásával.
Szíves megértésében bízva,

Kobza Miklós
MTVA Sajtó.«

Az MTVA és Kobza válasza azért is a pofátlanság és a nettó gerinctelenség csúcsa, mert a Fidesz most már hosszú ideje kormányzati szócsőként és pártpropagandaként használja az MTI-t. Elég csak a migrációs válság kezelésére és arra, hogy a Fidesz bármilyen közleményét lehozzák a témában, a brüsszeli tudósítói munkájukraNemzeti Választási Irodánál történt atrocitásokra gondolni, de különösen szép szakmai mérföldkő volt a Távirati Irodától, amikor a tüntető tanárok mögé Soros Györgyöt vizionálták. Mindezt adópénzből, ahogy azt kell. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/26373