A tényfeltárásról és az indexált titkosszolgákról

2016. november 14. 9:50

Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog
Van a tényfeltáró munka. Vannak, akik ezt nevezik az újságírás királyának. Sok időbe telik egy cikk megírása, fárasztó, iszonyú időigényes. És van a titkosszolgálat.

A szösszenet a jól ismert liberális portálon Rogán miniszter egyik volt munkatársának, továbbá más ismerőseinek rettenetes mesterkedéseit mutatja be. Szóval összeesküvés van, s úgy esküsznek össze a valahol, hogy még videó is van arról, hogy bemennek a kapun összeesküvés céljából. Jogi szaknyelvben ezt összeesküvési célzatú kapubehaladásnak nevezhetik. A cikkel kapcsolatban tartalmilag hozzáfűznivalóm nincsen, kis megjegyzés: arról szól, hogy emberek találkoztak emberekkel, beszéltek dolgokról és vannak benne üzletek, üzletemberek, miniszterek. (Igen, léteznek üzletek, üzletemberek, miniszterek és találkoznak is. Meglepő, nemde?) ()

Csak az a cikk, amit itt látunk, az nem ilyen információkon alapul.

Ugyanis a dolog önmagát buktatja le, ha belegondolunk egy picikét. A nagy összeesküvésre igyekvő miniszter, vagy épp Árpikusz, a főkormányzati Luivutton felismerése ugyanis nem egy hatalmas kunszt, kis ország vagyunk. Ha megkérdezzük a nép egyszerű fiait, akkor még különböző gúnyneveket is hallhatunk. A cikkben megidézett Kertész Balázst sem feltétlenül (bár nagyon, nagyon, de nagyon titokzatosnak van beállítva az ipse), hiszen önkormányzati képviselő volt az V. kerületi Fidesz színeiben 8 (nyolcas) évig, és hát születtek róla is cikkek. Feltéve, de nem megengedve, hogy az emberek igen feledékenyek, annyira azért az sem nagy durranás, hogy a belvárosban megválasztott volt képviselőt felismerik a belvárosban.

Azonban három dolgot meglehetősen nehéz megmagyarázni – és innentől vesz érdekes fordulatot a dolog. Ez a három darab videó. Még a budapesti belvárosban, a híres nevezetes V. kerületben sem lehet valaki majdnem 9 hónapig az utcán úgy, hogy folyamatosan »épp arra jár«. A videók akkor születtek, amikor találkoztak a főösszeesküvők. Sajnos az a rossz hírem van, hogy még az igazi fekete öves tényfeltáró újságírók, – ugyanúgy, mint az összeesküvők is – véges idővel rendelkeznek, tehát jelenlétük meglehetősen ritka. Ami azt illeti, a nem gyakori megjelenés azt a következtetést vonja maga után, hogy találkozhassanak, sőt videó is készülhessen, ahhoz bizony folyamatosan kell figyelni a rejtélyes kapualjat, méghozzá úgy, hogy az ne tűnjön fel senkinek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában