Kultúrharc és médiaháború Donald Trump ellen

2016. november 26. 11:28

Szabó László Zoltán
Magyar Idők
Jelenleg az van műsoron, hogy hogyan kövessenek el karaktergyilkosságot mindazok személye ellen, akiket Trump kormánytisztviselőnek szeretne jelölni.

„Jelenleg az van műsoron, hogy hogyan kövessenek el karaktergyilkosságot mindazok személye ellen, akiket Trump kormánytisztviselőnek szeretne jelölni. Védelmi miniszterként valószínűleg James N. Mattist választja majd, aki nyugdíjba vonult tengerészgyalogos-tábornokként fog újra színre lépni, és akit az Obama-kormány azért távolított el a posztjáról, mert szerinte túl Irán-ellenes volt akkor, amikor Obama megpróbált jobb kapcsolatokat létesíteni az egykori perzsa állammal.

Beindult a hisztériakampány Mattis ellen, hogy háborús héja, eszelős és vérszomjas parancsnok, aki nem habozna minden államot megtámadni a térségben, ha rajta múlna. És különben is, milyen dolog egy katonát kinevezni a Pentagon élére, amikor ezt a tisztséget hagyományosan civilek töltötték be? Trump háborút akar indítani, ezért veszi körül magát hadviselt főtisztekkel, veszélyben a világbéke, harsogják dühödten a címlapok, annak ellenére, hogy ezeket a döntéseket még senki sem erősítette meg, de tény és való, hogy Trump úgy akar borsot törni Obama orra alá, hogy az utóbbi által leváltott stábot helyezi ismét a rivaldafénybe. Közben a CNN gyakran szólaltat meg félelmükben sírva fakadó anyákat, akik attól félnek, hogy mi lesz a már Amerikában született gyermekeikkel, ha őket visszatoloncolják Mexikóba. Az új elnök még le sem tette a hivatali esküt, még nem alakult meg az új kormány, még nem történt egyetlen hivatalos intézkedés sem, de a médiakép apokaliptikus.

Az egész arra megy ki, hogy legitimációs krízist kreáljanak a december 14-i hivatalos elektori bejelentések előtt, amikor az utóbbiak kinyilvánítják az elektori számokat és megnevezik az új elnököt. Ezért bombázzák most e-mailek ezreivel az arizonai elektorokat, hogy másítsák meg döntésüket és álljanak át a demokrata oldalra. Ez viszont lehetetlen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés