Echo TV

Mészáros Lőrinc megvásárolta az Echo TV-t

2016. december 2. 8:12
Felvásárolta az Echo TV-t Mészáros Lőrinc vállalkozó és felcsúti polgármestert, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa – nyilatkozta saját lapjának, a Magyar Hírlapnak ez eddigi tulajdonos, Széles Gábor. Széles továbbra is bent marad a tévé igazgatótanácsában, de elmondta: a célja az, hogy a magyar buszgyártást, az Ikarust is úgy felvirágoztassa, ahogy a Videotont.

Mészáros Lőrincnek adta el az Echo TV-t Széles Gábor – derül ki az interjúból, amit Széles saját lapjának, a Magyar Hírlapnak adott. Széles elmondta: az igazgatótanácsban továbbra is bent marad, az Echo pedig továbbra is „a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna marad”. Széles hozzátette: a célja az, hogy a magyar buszgyártást, az Ikarust is úgy felvirágoztassa, ahogy a Videotont.

Több hónap alatt készítettük elő a szerződést. A befektető kiválasztásánál nem csak a tőkeerő volt fontos számomra, mert csak olyan jöhetett számításba, akiknek az értékrendje hasonló az enyémhez, illetve, hogy magyar legyen a vevő” – nyilatkozta Széles. Ezután kitért arra, hogy marad a csatorna iránya, amit ő már a Jobbik miatt nem is „jobboldali szellemiségűként”, hanem „a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb állóként” ír le.

A Magyar Hírlap azonban marad Széles tulajdonában – derül ki a Magyar Hírlap interjújából. „A szerkesztőségben technikai fejlesztések következnek, de bővítjük az újságírógárdát, és bérrendezésre is sor kerül. Büszke vagyok a Magyar Hírlapra, hiszen mára mi lettünk a legnagyobb példányszámú országos politikai napilap, nem csak a jobboldalon” – tette hozzá a vállalkozó.

A Válasz.hu arról ír, hogy Mészáros Lőrinc az Echo TV-n kívül a minap szerezte meg a Hunguest Hotels Zrt., így tizenhét hotel felügyeletét is.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballib közvéleménydeformáló "értelmiség" hörög ha egy lap tulajdonosa magyar ember.

Az, hogy a Bertelsman, Ringier, Pecina, vagy valaki a svájci Luganoból tulajdonolt lapokat, az nem verte ki náluk a biztosítékot.

A ballib "értelmiségnek" az idegen szép!

"... bővítjük az újságírógárdát..."
A Népszabadságosok, itt a lehetőség!

Cégének 2008-ban százmilliós forgalma volt, egy évre rá fél milliárd. Hol volt akkor még a Fidesz kormány?

Akkor te ne nézz a tükörbe, mert úgy járhatsz, mint Hófehérke mostoha anyja járt igazmondó tükrével!

Akkor disszidálj Burkina Fasoba!

Mitől lenne stróman? Mert te azt mondod és neked ennyi elég?

2013-ban az MSZP pártalapítvány és a svájci Ringier kiadó eladta a Népszabadságot az osztrák Heinrich Pecina nevéhez köthető Vienna Capital Partners-nek.

Mindenki stróman lenne aki lapot vesz?

Akkor lett volna hírértéke, ha Széles ballibnek adja el.

látod, aki dolgozik, boldogul
egy kis falusi gátszerelő az ország egyik leggazdagabb embere lett egy-két év alatt
fiatalok! tessék jó szakmát választani!
vagy jó szomszédot!

Jól van na! Hát nem tudja napokkal előre, hogy mit fog majd megvenni. Most ezt sikerült. Nyilván a Jófogáson találta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés