Vége

Nem indul újra kormánypárti tartalommal a Népszabadság

2016. december 12. 18:44
Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks. A kiadó igazgatósága az indoklás szerint nem látta sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a napilap újraindításának.

A tájékoztatás szerint a cég egyszemélyes leányvállalata, az Opimus Press Zrt. felkérésére a 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. igazgatósága megvizsgálta a Népszabadság újraindításának lehetőségét. Az igazgatóság „nem látta sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap” újraindításának.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Október 25-én a Mediaworks addigi tulajdonosa, a Vienna Capital Partners eladta a céget a sajtó által Mészáros Lőrinc-érdekeltségként emlegetett Opimus Press Zrt.-nek. (MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda? De hiszen hónapok óta ettől zengett az ellenzéki sajtó...

Mi a kérdés?

Mert az enyém például az lenne, hogy miként fordulhat elő, hogy a teljes ellenzéki propagandagépezet október eleje óta kész tényként csámcsogott azon, hogy kormánypárti Népszabadság lesz majd kiadva...

... na nem baj, ma estétől el kezdik rágni az újabb gumicsontot. :)

Pàr hét alatt kiderült Nèpszabó nélkül mèg jobb az élet

A Völkischer Beobachterért is milyen kár volt, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés