Büntetnék a kamuhírek szándékos terjesztését a németek

2016. december 13. 13:11
A német kormánypártok az álhírek és összeesküvés-elméletek terjesztése elleni fellépés részeként szigorítanák a törvényeket annak érdekében, hogy megakadályozzák a 2017-es választások befolyásolását. Thomas Oppermann, szociáldemokrata képviselő a Facebookot kötelezné a dezinformációk elleni határozott fellépésre. A kereszténydemokrata Ansgar Heveling szerint Moszkva érdeke a közvélemény manipulálása.

AZ álhírek ellen tervez határozott fellépést a német koalíciós kormány. A kereszténydemokraták és a szociáldemokraták a 2017-es német választások és a kampány manipulálását akarják megakadályozni – számol be az ATV.

Ansgar Heveling, a CDU képvislője Oroszországot vádolta a német társadalom befolyásolásának szándékaival. A kereszténydemokrata politikus a Passauer Neue Presse-nek nyilatkozva kiemelte, hogy az oroszok érdeke az ország megosztása.

A szociáldemokrata SPD frakcióvezetője, Thomas Oppermann kijelentette: ha kell, szigorítanak a törvényeken, hogy a gyűlöletkeltés, álhírek és összeesküvés-elméletek ellen fel lehessen lépni. A politikus elmondta, hogy a Facebookot is köteleznék az álhírek törlésére és helyreigazítására.  

 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hú, de bonyolultak!
Mint a faék!

Akkor betilthatjatok az egesz Lugenpresset...

Inkabb azon gondolkodjatok el, miert van az, hogy mar nem keleten remelik hogy megtudjak az igazsagot a nyugati radioadasbol, hanem forditva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés