FideSS? Kommancs? – Mikor kezdjünk gyanakodni?

2016. december 13. 14:18

Dévényi István
Válasz.hu
Az egyik oldalon például a fidesznyik, fideszbirka, fideSS, a másikon meg a libbant, liberós, kommancs kifejezést használókkal nem állunk le vitatkozni, mert értelmetlen.

„A Válasz.hu-hoz is szép számmal csapódtak trollok. Jellemzőjük, hogy a Facebookon posztolt írásainkhoz a cikk elolvasása nélkül szólnak hozzá, miszerint árulók, vagyunk, eladtuk magunkat és persze g. Sőt, vannak szerzői trolljaink is, akik lesben állva várják, hogy megjelenjen az illető újságíró legújabb cikke, amihez azonnal odakommentelhetik, hogy a kolléga eladta magát, áruló és persze g.

A jelenség olyannyira menetrend szerű, hogy ha elmarad valamelyik a megszokott trollkodás, a célpont izgatottan néz utána trollja profiljának, hogy nem-e történt vele valami.

De azért ne nézzük le a trollkodást, mert sajnos működik a dolog. Például nincsenek valódi viták. Hiába kezd érvelni valaki higgadtan, ha szinte azonnal valami primitív beszólást kap az arcába. És ennél az említett pozitív trollkodás se jobb, hiszen például Simonka-ügyben sincs valódi kommentvita, pusztán a konyhakész panelek zárják körbe az ellentétes véleményeket.

Amúgy nagy baj nincs, mert bár a trollok úsznak a felszínen, ez tényleg csak a felszín, és akadnak szép számmal valódi olvasók is, akik nem csak, hogy olvasnak, de még értik is a cikkeket.

De azért egy icipici segítség mégis, hogy legalább a trollok ne terheljék az év végét feleslegesen: az egyik oldalon például a fidesznyik, fideszbirka, fideSS, a másikon meg a libbant, liberós, kommancs kifejezést használókkal nem állunk le vitatkozni, mert értelmetlen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dévényi ISStván? Kommancs? - Mikor kezdjünk gyanakodni?

Mióta megtámadták Magyarországot (vagy nem is?!), azóta a Mandinert is elárasztották a trollok ("régies" elnevezéssel: párthű tuskók).

a bizonyos öszödi szónokot ma már utcahosszal veri trágárságban az a bizonyos lovag(keresztes)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés