Terror a vásárban: hazudnak rendületlenül

2016. december 27. 13:30

Ircsik Vilmos
Magyar Idők
Szóval a német bérbohócok a nagy tévécirkuszokban egészen az igazság órájának eljöttéig hazudtak rendületlenül.

„December 19-én hétfőn este nyolctól a késő éjszakai órákig a három vezető német tévécsatornán, a ZDF-en, az RTL-en és a SAT. 1-en folyamatosan követtem a berlini merényletről szóló tudósításokat. Aztán gyötrelmeim végén azt állapítottam meg, hogy milyen nagy költő is Vörösmarty Mihály, és hogy parafrazált formában mi mindenre nem alkalmas a Szózat első sora: Hazudnak rendületlenül. Mentségemre csak annyit, hogy a szent szavak kiforgatását annak idején még Arany János is megcselekedte imigyen: Hasadnak rendületlenül légy híve, ó magyar!

Szóval a német bérbohócok a nagy tévécirkuszokban egészen az igazság órájának eljöttéig hazudtak rendületlenül. Először a hülyét játszották, azzal kábítva a mindenre vevő német nyárspolgárt, hogy csakis baleset történhetett, hiszen a rendőrség át sem vizsgálta a karácsonyi vásárba valószínűleg műszaki hiba miatt vagy emberi gondatlanságból belerohant és végül a Budapester Strassén landolt kamiont, amelyben egy rendes merényletkor azonnal robbanóanyagot szoktak keresni. Aztán a balesetben az egyik vezető meghalt, a másik pedig, aki éppen a volánnál ült, nyilván félelmében menekült el a felelősségre vonás elől. A szemfényvesztő mutatvány közben ameddig lehetett, mindhárom csatornán, különböző intenzitással, makacsul ragaszkodtak az egy halálos áldozat elméletéhez, ami egy ilyen sajnálatos esetben ugye nem is olyan sok, a sérültek számát pedig a német nyelv gazdag szókészletét felhasználva próbálták megadni: legfeljebb néhány vagy kevés számú sebesültről akartak tudni, amikor már minden hírforrás legalább ötvenről beszélt, és kilenc halottról tudott. A meggyilkolt sofőr lengyel származása és a kamion vágóképekkel többszörösen igazolt lengyel rendszáma újabb fordulatot hozott a bohózatba. Ezekbe a tényekbe úgy kapaszkodtak bele, mint fuldokló az utolsó szalmaszálba, és akinek füle volt a hallásra, szeme a látásra, az a sejtelmes megjegyzésekből minden további nélkül a kormányon lévő lengyel rezsimre asszociálhatott.

Szóval hazudtak rendületlenül. Amikor a műsorvezetők a jó meleg stúdióban, a helyszíni tudósítók pedig a vásárban fagyoskodva végképp kifogytak a szuszból, segítségül hívták a különféle rendű és rangú terrorszakértőket, biztonságpolitikai szakértőket, akik követhetetlen szakzsargonban még rátettek egy pár lapáttal a sok halandzsára, és ők is hazudtak rendületlenül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ehhez képest a pannon lapok szemét torzítása kismiska.

Ez érdekes, miért nem érdemel nagyobb nyilvánosságot? :


berlin, aleppó
Megfordult a migráció: németek százai indultak meg Sziríába
Oláh Gellért

Oláh Gellért

2016. december 27. 12:48
BERLIN, 13:38

Több százan gyűltek össze Berlinben arra az útra, amely a német fővárosból a szíriai Aleppóba vezet. A migránsok útvonalán haladnak, ellenkező irányba.

A német közszolgálati televíziónak nyilatkozó "zarándok" arról beszélt indulás előtt, hogy a karácsony szép ünnep, jó családi körben tölteni, de ugyanilyen fontos felhívni a világ figyelmét arra, hogy vannak, akik szenvednek, és mi tudnánk tenni azért, hogy az életük jobbra forduljon.

Egy másik, szíriai férfi, aki idén migrált Németországba azt magyarázta, hogy őt értelemszerűen személyesen érinti ez a kezdeményezés. Részt akar venni benne, osztozni akar a többiek emberségében. A világnak meg kell tudnia, hogy Szíriában borzasztó a helyzet. Ő is visszamegy Aleppóba.

A menet hétfőn el is indult, terveik szerint érintik majd az összes országot, amelyen a menekülők átvágtak útban Németország felé, így Magyarországon is átmennek.
Aleppó, a hajdan kétmilliós szíriai nagyváros most romokban hever. Keleti része négy évig volt a felkelők ellenőrzése alatt. A kormányhadsereg és az orosz légierő szeptemberben indított végső ostromot, amely pár nappal ezelőtt, a nemzetközi diplomácia közbenjárására ért véget.

Ha minden jól megy, és embercsempészek nem szállítják át illegális hajókon Törökországba őket, akkor a berlini menet tavasszal ér oda.

nem keverem, mindkettő a média működését mutatja be. Az, ami szerinted trollkodás, szerintem alávaló ferdítés.

A nagy hazugságok felizgatták a vakhangyabolyt.
Hangyánktól csak azt kérdezném: Meddig nem sugárzott adást az említett három német adó?

Még ma is találkoztam olyan bolonddal, aki szerint a lengyel sofőr volt a merénylő.
Ennyit az emberi ítélőképességről és a média hülyeségeiről, valamint a "vevőkről".
A merényletek nem a véletlen művei, mindig valami, vagy valaki érdekében alkalmazzák.
Csodák pedig ritkán történnek a Földön is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés