Mostantól bárki bárkinek hazudhat. Bármit

2017. január 23. 21:32

Vörös Szabolcs
Válasz.hu
Erőből próbálják a média értésére adni, hogy új szelek fújnak, megnézheti magát, aki tényekkel zavarja a hatalom köreit.

„Az amerikai kormányzatnak az Egyesült Államok és a világ számára kiállított legfőbb kommunikátora az első munkanapját egy ordas hazugsággal kezdi, majd azzal fenyeget, hogy »eddig a sajtó ellenőrizte a hatalmat, most majd a hatalom is ellenőrzi a sajtót«.

Az első kérdés, hogy ezek után hogy higgyünk el neki bármit. Nem a beiktatáson részt vevők számával, hanem mondjuk egy háborúval kapcsolatban. Főleg, hogy ő maga mondta nemrég: elfogadhatatlan a médiának hazudni, ő maga nem is tudna így dolgozni.

A második ezen jóval túlmutat, de Trump legalább nem titkolja. A hétvégén a CIA központjában, háta mögött az ügynökség elesett munkatársainak emléket állító »csillagos fallal« közölte, hogy »háborúban áll a médiával«, tanácsadója pedig el is mondta, mi a legfőbb fegyvere: az alternatív tények. Fordítunk: olyan hazugságok, amiket nyugodtan ismételhetnek, mert a már démonizált mainstream média úgyis hiába állítja az ellenkezőjét.

Vegyük észre, itt az újságírás egésze – de legalábbis a károkozásra képes része – ellen folyik totális letámadás. Nem, ez nem a jogos kritika, amit egy-egy manipulatív újságcikkért kaphatna a New York Times. Az nem így nézne ki. Itt erőből próbálják a média értésére adni, hogy új szelek fújnak, megnézheti magát, aki tényekkel zavarja a hatalom köreit.

»Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről, miszerint nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni« – mondta ma Orbán Viktor, Trump beiktatási beszédére reagálva.

Magunkat az elsőre, a kritikus médiát az utolsóra. Szép új világ jön.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vörös Szabolcs eléggé szépen kenegeti össze-vissza a dolgokat.
Egyébként nem a tényekkel van baj, hanem az ordas hazugságokkal!
Bizony jó lenne, ha eljönne egy olyan szép új világ, amikor a média szabadon mindent mondhat. DE! Amennyiben aljas módon rágalmaz bárkit "oldaltól" függetlenül, és ez bebizonyosodik, akkor szépen pereljék le róluk a gatyát is!!!

Szaddam Husszein tömegpusztító fegyverei létét állító hazugságnál nehéz lett volna nagyobbat lódítani.

Ezzel a fazonnal elkezdődött a Heti Válasz simicskásítása.

Kezdettől Heti Válasz előfizetők voltunk.
Bár továbbra is tiszteljük Borókai Gábort, de a lap nem ő.
Kevésbé egyöntetűen, mint a Magyar Nemzet, de kormány ellenessé váltak.
Tulajdonképpen a heti Bod Péter Ákos volt az utólsó csepp a pohárban, idén passzoltunk.

Most olvasom, megdöbbentő.

Mármint hogy ez a Heti Válaszban jelent meg, nem pedig a HVG-ben vagy a 168 órában.

És ennek a Simicska-alakulatnak a kegyeltje az egyre inkább ilyen típusú, klasszikusan szélső-ballib húrokat pengető ún. Jobbik... kezd összeállni a kép.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés