Gyűlöletből és rettegésből építik az alternatív univerzumot

2017. január 25. 16:22

Hanula Zsolt
Index
Nem, nem őrültem meg, csak idéztem pár szenzációs hírt a magyar internet legaljáról, az orosz propaganda hajtotta kamuhír-univerzumból. Én három hétig tájékozódtam innen a világ dolgairól.

„Európa vérben úszik, a migránsok átvették a hatalmat a nagyvárosokban. A szilveszteri isztambuli robbantó személyesen Barack Obama volt, látszik a térfigyelő kamerák felvételén. Vlagyimir Putyin leleplezte, hogy Soros György pénzeli az Iszlám Államot. Donald Trump bejelentette, hogy a Föld valójában lapos. Nem, nem őrültem meg, csak idéztem pár szenzációs hírt a magyar internet legaljáról, az orosz propaganda hajtotta kamuhír-univerzumból. Én három hétig tájékozódtam innen a világ dolgairól, kíváncsiságból, de simán százezres lehet azoknak a magyaroknak a száma, akik el is hiszik és szorgosan terjesztik ezeket a híreket.

(...)

Ebben a káoszba és vérbe fulladó világban egyetlen fénysugár ad reményt, mint Luke Skywalker a Csillagok háborújában: Oroszország és azon belül is személyesen Putyin (és egy kicsit Trump). A kamuhírvilágban a migránshorrort, Európa pusztulását és a szörnyű gaztetteivel folyton lebukó Amerikát az Oroszországból érkező hírek egyensúlyozzák ki. Putyin jó. Putyin leszámol a fertővel, a korrupcióval, a buzulással, a liberális métellyel, még magával a Soros-Sátánnal is; közben pedig egy Buddha-szobor önuralmával tűri, hogy amazok minden létező eszközzel provokálják. Csak akkor mozdul meg, ha már tényleg a nagybetűs Igazság követeli, hogy visszafoglalja a Krímet a zsidóktól.

Oroszország kizárólag pozitív szerepben tűnik fel ebben a világban. Amikor éppen nem az a hír, hogy megint beletört a háttérhatalom rothadó foga a büszke orosz népbe, akkor orosz tudósok csodálatos dolgokat fedeznek fel, rettentő ezoterikus hülyeségekről bizonyítják, hogy az tényleg úgy van, vagy éppen olyan vadászrepülőt/szuperszámítógépet/űrhajót mutatnak be, ami messze-messze lekörözi az amerikai »csúcstechnikát«. És gyógyítják a rákot. Nyilván. Naponta többször is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért arra gondosan vigyázol, nehogy megnyisd az Indexet.

Szóval segítek neked, parancsolj:

http://index.hu/tech/2017/01/2..

Optimista vagyok és remélem, hogy Trump békésebb viszonyt teremt Putyinnal, hacsak Hanula Zsolt megbízóinak megbízói nem tesznek keresztbe neki.

http://valasz.hu/itthon/hvg-ci..


HVG-címlap: ezt mégis hogyan?
Élő Anita / 2017.01.26., csütörtök 09:30 /

A friss HVG címlapja

A friss HVG címlapja

Csókot vált Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal a HVG címlapján az orosz vezér magyarországi látogatása ürügyén. A baloldali hetilap félreértette Orbán egy mondatát.

A HVG vezércikkében azzal indokolja a jó ízlést nyomokban sem tartalmazó címlapját, hogy „ismét megbonthatatlannak tűnő barátság” fűzi Magyarországot Oroszországhoz, és azt találgatja, hogy ennek háttere egy Moszkvában Orbánról őrzött kompromat, azaz lejárató információkat tartalmazó dosszié lehet. Közli az agg német helytartó és az öreg orosz diktátor, vagyis Honecker és Brezsnyev csókjáról készült egykori plakátot, amelynek alsó felében egy fiatal lány és egy fiú smárol, a Fidesz így kampányolt az első szabad választások előtt.

A cikkből pedig kiderül, a „Puszi riot” mögött Orbán egy, a Lámfalussy konferencián elmondott mondata áll, amely szerint „A jövő nagy kérdése, hogy Európa meg tudja-e védeni magát az Egyesült Államok nélkül”.

Mindez azonban a HVG fejtegetéseivel ellentétben nem arról szól, hogy Orbán szét akarná verni a NATO-t. Sokkal inkább Donald Trump amerikai elnök kijelentéseire való reagálás. Az elnök több alkalommal is kifejtette, hogy Európa túl keveset költ a hadseregre, és tarthatatlannak véli, hogy a hidegháború vége óta a NATO legfőbb eltartója az Egyesült Államok.

A Heti Válasz szerkesztőségi ülésén Orbán Viktor maga mondta el 2010 után, hogyan képzeli egy ilyen kis ország szövetségesi politikáját. Katonai ügyekben az Egyesült Államok által dominált NATO-val mozgunk együtt, az ipari-gazdasági kérdésekben Németországgal, az energetika terén pedig az oroszokkal. Vagyis minden területen a legerősebbel. Ezért pacsizunk Paks kapcsán Putyinnal, de a gazdasági szankciókat attól még simán megszavazzuk az Ukrajna elleni agresszió miatt Moszkvával szemben. Besegítünk a baltiak légterének védelmében, pedig ugyan kitől kellene védeni őket, ha nem az oroszoktól? Nem Putyin-barát és Amerika elleni lépés az sem, ha Orbán az EU önálló védelmi képességének megerősítéséről beszél, mert ugyan ki ellen védekezne az unió? S hogyan jelenthetné egy több évtizede fennálló védelmi szövetség szétverését Európa hadi képességének erősítése, hiszen éppen legfőbb szövetségeseink követelik ezt tőlünk?

Így lesz a Putyinnal való kézfogásból nyelves csók, és kerül Orbán keze a HVG rajzán az orosz medve tarkójára, a domináns fél jelzéseként.

Pedig idáig még a hidegháborús fotón sem jutottak.

Mert te még kisfiú vagy és nem tudod magad eldönteni, hogy mi igaz és mi nem, abból amit olvasol. Így aztán azt várod, hogy mások mondják meg neked azt, hogy miről mit gondolj. (Így legalább nem kell gondolkodnod.)

Egyébként ma Magyarországon elég sokan olvasnak "mocskos, magyarellenes szennyoldalt":

http://foszerk.reblog.hu/ime-a..


Amúgy a Labancinfó sehol nincs ezen a listán...

Amúgy a topiktárs a linket hiányolta, én csak segítettem neki, mert számára megoldhatatlan feladat volt, hogy utána nézzen annak amiről ír.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés