Új-Zélandon mérik a nézők igényeit a közmédia vezetői

2017. január 25. 9:53
A közmédia vezetői Új-Zélandra mentek, hogy megkérdezzék az ottani magyarokat, mit szeretnének látni a Duna Worldön. A kutatóexpedíció egyébként Szingapúrban kezdődött, de mennek még Ausztráliába is.

A Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adtak tájékoztatást a közmédia vezetői kedden az új-zélandi Aucklandban a helyi magyaroknak. A találkozón Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató televíziós szolgáltatási igazgatója egyúttal kérte az Új-Zélandon élő magyarokat, fogalmazzák meg igényeiket, hogy ennek megfelelően alakíthassák a csatorna programját. 

Az Új-Zélandon élő több ezres magyarság képviselteti magát a Diaszpóra Tanácsban is. Kilenc hónappal ezelőtt nyílt meg Új-Zélandon a magyar külképviselet, s a nagykövet is részt vett az aucklandi találkozón. 

A közmédia vezetői előzőleg Szingapúrban találkoztak az ott élő magyarokkal a magyar nagykövetség szervezésében. A következő napokban Új-Zélandon további két nagyobb magyar közösséget keresnek föl, majd a jelentős számú ausztráliai magyarság képviselőivel folytatnak eszmecserét a Duna World csatorna fejlesztéséről.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ha engem kérdeznek, akkor elmondanám, hogy az egykor világszenzáció kulturális adót, a Duna tv-t sikerült teljesen tönkre tenni
ezért nem kell Új-Zélandig utazni
(persze, nyilván, lelkiismereten akarnak tájékozódni, a helyszínen)

Losonczi Pál volt ilyen, aki a téli hidegben rendszeresen keresett fel egzotikus országokat, építeni az elvtársi kapcsolatokat.

Miért tennének másként a szellemi örökösök?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés