Van, amihez már nem adhattam a nevemet

2017. február 17. 12:49

Gundel Takács Gábor
Origo
Nekem nem egyes műsorokkal volt bajom, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik. Interjú.

Mi volt az a momentum, amiért felmondott? 

Egyetlen konkrét dolgot nem tudnék megnevezni. Az utóbbi időben szakmai kérdésekben, illetve az MTVA által ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban használt kommunikációs megoldásokban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudtam egyetérteni. Bennem folyamatosan az vetődött fel, hogy a nevemet, az arcomat, a hitelességemet, amiben 33 év munkám van, adhatom-e ezekhez a döntésekhez. Eljött az a pillanat, amikor egyértelművé vált, hogy tovább nem.

Arra gondol, hogy ha az ön által vezetett vetélkedőből annak ellenére zárnak ki egy játékost, hogy a nevezését előtte már elfogadták, akkor az ebből kirobbanó botrány miatt mindenki azt mondja, hogy a Gundel műsorában megint balhé volt? 

Igen, hiszen a Maradj talpon! tényleg az én nevemhez volt köthető. Ott én voltam a kirakatban. De úgy születtek meg bizonyos döntések, hogy engem nem kérdeztek meg, a sajtóból értesültem ezekről. Aki ezeket a döntéseket meghozza, nem ismert a nézők, az újságolvasók előtt. Ők csak azt mondják, hogy a Gundel műsorában megint áll a bál. Egy szórakoztató műsorban áll a bál? De tovább kell mennem.  

Az elmúlt két évben több olyan döntés is született az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartottam. Nyilván nem ismerhetem minden döntés hátterét és okát, ezért sokáig igyekeztem csak a magam dolgára koncentrálni. Egy idő után azonban tényleg végig kellett gondolnom, adhatom-e a nevemet mindehhez? Ha ott maradok, azzal gyakorlatilag legitimizálom mások döntéseit. Ha ezzel az én hitelességem sérül, akkor nem fogják nekem elhinni a tévénézők, amit mondok egy műsorban. Mindezt elmondtam a feletteseimnek is. 

Kértem, hogy a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelességem helyreálljon. Azt is elmondtam nekik, hogy én a magam részéről csak egyetlen megoldást tudok erre, ha felmondok. Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam. A főnökeim csodálkoztak, nem hitték el, hogy ezért mondok fel. De nem éreztem, hogy olyan igazán meg akarnák oldani a helyzetet. Talán nekik is könnyebb egy olyan pali nélkül, akinek véleménye van. 

(...)

A történtek után nem vetődött fel önben, hogy megválva a vetélkedő műsorvezetésétől »csak« sportriporterként dolgozzon az M4 csatornán? 

De igen, sőt, ezt fel is ajánlották nekem. Ezzel csak az lett volna a baj, hogy ha átülök egy másik műsorvezetői székbe, azzal a problémát nem oldom meg, hiszen a nevemet továbbra is ugyanahhoz a vezetéshez és céghez adom. Lehet, hogy sokan erre azt mondják, hogy hülye vagyok. Nekem nem egyes műsorokkal volt bajom, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megértem Gundel-Takács szubjektív érzéseit , a lelkiismerete szerint járt el . De neki is tudomásul kell vennie , nem pótolhatatlan . Ezzel a lovagiasság szempontja szerint el is van intézve az ügy .

Válaszok:
marko11 | 2017. február 17. 16:33

Eljutott már a csúcsra. Úgy gondolja, most kell váltani.

Nem tartozom a TV-t nézők közé, ezért kérdezem, hogy ki ez a Gundel? Étterem tulajdonos, főzőtanfolyam vezető? Stahl Judit konkurense?

Válaszok:
marko11 | 2017. február 17. 18:16

a köztévét villámgyorsan sikerült tönkre tenni -
benne az egyetlen világszenzáció kulturális csatornát, a DUNA tévét, Sára Sándorék sok éves munkájának gyümölcsét (és nekik nem is kellett ezért Új-Zélandig utazni, elég volt Erdélybe menniük)

de hát a kormánypárt rájött, hogy nem érdekes az a néhány ezer szavazó (ember!), aki még érdeklődik az irodalom, filmművészet stb. iránt, amikor sokkal többen vannak (szavazók!), akik az iránt érdeklődnek, hogy a legutóbbi celeb partyn izéke viselt-e bugyit

le a kalappal Gundel-Takács előtt!

Gundel Takács Gábor a kevés (nagyon kevés!) felkészült, művelt, sőt, tisztességes tévés egyike.
Egyébként mióta a Duna tévét sikerült a ker. tévék színvonalára levinni, én sem nézek túl sok tévét.
Mióta pedig a UPC elvette a Hír tévét, azóta lényegében nem nézek tévét.
Hétfőtől pedig csak a készüléket nézhetjük, mert lemondtam a szolgáltatást.

Most már azt kéne elmagyaráznod, hogy Gundel Takácsnak mi köze van a DK fan Vágóhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés