Sajtóhiba

2017. február 28. 7:35

Rónay Tamás
Népszava
Bármennyire megpróbálná megtenni Trump ugyanazt, amit közép-európai csodálói, nem tudja. Merthogy az Egyesült Államok demokrácia, s nem egy olyan banánköztársaság, ahol egyetlen ember mondja meg, mit szabad és mit nem.

„Donald Trump is hamar megtalálta első számú ellenségét: minden rossz okozója a sajtó. Komoly szakértők vizsgálják már, ki szivárogtathat a Fehér Házból, kinek köszönhető, hogy ország-világ értesülhetett róla, a Trump adminisztrációban olyan káosz uralkodik, amilyenre talán még nem is volt példa az Egyesült Államok történetében. A káoszért azonban természetesen nem Trump a hibás, aki láthatóan egészen kivételes érzékkel válogatta össze sajátos csapatát, hanem a sajtó, amelyik megírja az igazságot.

Ugyan ma már a politikai korrektség sem számít értéknek az új világrend hívei szemében, s a demokráciát is felettébb sajátosan értelmezik, de azt a XXI. században minden megválasztott vezetőnek tudnia kellene: a sajtó dolga nem feltétlenül az, hogy csak a szépről és jóról tudósítson. Trump azonban van annyira öntörvényű, hogy elnökként is menjen előre, s ott rúgjon bele az őt bíráló médiába, az általa »Fake Mediának« nevezett, lényegében hazugsággal megvádolt CNN-be, New York Timesba vagy Politicóba, vagyis a világszerte elismert televízióba és lapokba, ahol csak tud. Csakhogy azon az úton, amelyen ő halad, óriási fal tornyosul. Nem, ez nem az, amelyiket a mexikói határhoz tervez. Ez a demokrácia fala. Az amerikai intézményrendszer még van annyira fejlett, hogy akkor is működjenek a fékek és ellensúlyok, ha ez az adott politikai vezetőnek nagyon nincs ínyére. A bíróságok a törvény szellemében ítélkezhetnek, s nem az elnök kegyeit keresik. A CNN még jól is jár azzal, hogy Trump kitiltotta sajtóértekezletéről, hiszen nézettsége világszerte nőttön nő, egyre több pénz folyik be reklámokból.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így van, próbálná csak kilövetni az ellene tüntetők szemét, már másnap biztos lemondásra kényszerítenék. Egy Népszavához hasonló szennylapot meg már régen szétpereltek volna.

Na ja! Sajtóhiba. A Népszava! Az r betűt elírták v-nek.

Vegyék tudomásul,hogy az a demokrácia, ha 8 ember (és pár ezer csicskása) mondja meg az egész világnak hogyan kell élnie.
Aki ezzel nm ért egyet az autoriter, antidemokrata, faszlista, stb.,stb.

Köszönjük Emese tudjuk, tudjuk.

"A Newspaper has three things to do. One is to amuse, another is to enteirtain and teh rest is to mislead."
E. Bevin (1946). Az utóbbiban a CNN azért tényleg nem rossz.

Azért az Obama érában elég gyakori volt a rendeleti kormányzás, amikor bizony "egyetlen ember mondta meg, mit szabad és mit nem".

Persze ez akkor helyes, sőt szükségszerű volt, hiszen az aljas, fasiszta, autoriter és retrográd republikánusok belekényszerítették ebbe a szegény, magára maradt Don Quijote-ként küzdő Barackot.

A sajtó pedig - pláne az amerikai vagy a nyugati - már rég nem az "igazságról" ír, hanem világmagyarázatokat, kommunikációs univerzumokat, paneleket gyárt.

"...nem ... egyetlen ember mondja meg, mit szabad és mit nem" - feltéve, hogy nem Soros nevezetű.

Ugyan már!
Obama idején iktatták törvénybe, hogy mindenkit meg kell ölni, akire az USA elnöke "rámutat".

Ilyen demokratikus eljárás volt Irak megtámadása egy kapszulányi hamis tömegpusztító fegyver bemutatásával.

Vagy Kuvait megszállása egy hazug lány vallomására alapozva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés