Meddig tűrjük?

2017. március 6. 10:35

Lovas István
Magyar Hírlap
Az elnyomásáról naponta itthon és külföldön panaszáradatot zúdító médiatöbbség tehát ezt írta „tényként”, a tény forrására hivatkozva. És mi van akkor, ha valaki fél percet rászán és megnézi e forrást?

„A Valasz.hu »Űrközpont Gyulaházán: nekik lesz a legrosszabb« címmel ezt írta február utolsó napján, hosszabb cikkében: »Amikor ma egy blogon először fölbukkant a hír, hogy 3 milliárdért Space Központot épít a kormány a nyírségi Gyulaházán, biztos voltam benne, hogy Hírcsárda. De nem, ez a valóság. Gyulaháza valóban Űrközpontot kap, megjelent a határozat a Magyar Közlönyben egy rakás más szabolcsi fejlesztéssel együtt.«

Ugyanekkor, ugyanerről a Blikk.hu »3 milliárdból épül űrközpont a kétezer fős Gyulaházán« címmel röfögött.

A Soros-féle 444.hu cikkének címe: »Hárommilliárdért épít a kormány ŰRKÖZPONTOT Mátészalka és Kisvárda között egy kétezres faluban.« Ezzel a felütéssel indít a cikk: »Így, hogy nem lesz budapesti olimpia, tényleg mindenre van pénz: a legújabb Magyar Közlöny szerint a kevesebb mint kétezer fős Gyulaházára hárommilliárd forintból építenek ’space központot’.«

Az Index.hu ugyancsak a Magyar Közlönyre hivatkozva a következő címmel „tudósít”: »Űrközpontot és üveghidat is épít a kormány.” Szintén a Deákné vászonselejt kategóriájába tartozó Hvg.hu ezzel a címmel indít: „Space-központ épül Farkas Bertalan szülőfalujában 3 milliárdból.«

Az elnyomásáról naponta itthon és külföldön panaszáradatot zúdító médiatöbbség tehát ezt írta »tényként«, a tény forrására hivatkozva.

És mi van akkor, ha valaki fél percet rászán és megnézi e forrást? A Magyar Közlöny 2017. évi 25. számának 594. oldalán ez található a 2. tétel (Felső-Tisza kiemelt turisztikai térség hazai finanszírozású fejlesztései) 6. pontjában: »Térség élménykínálatának fejlesztése Kisvárda és környékén (pl. Gyulaháza Space központ) 3,00 milliárd forint.« Azaz: a Gyulaháza Space központ akár 100 milliót is kaphat. Vagy egymilliót.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gond csak az, hogy minden hírrel ez a helyzet, amit aztán tovább fokozva kürtölnek egymásnak és amivel hergelik a kevésbé tájékozottakat. Lásd úszó VB, Orbán irodája (egyesek szerint csak a széke, stb.,stb.

Javasolnám: Adjon ki a kormány egy közlöny 2.-t, amelyben a csúsztatásokat, hazugságokat cáfolják és a projektek tényleges tartalmát leírják.

Ez is hazugság?
(Ha már a támogatás a téma.)


"Mészáros Lőrinc elnöke a Puskás Akadémiának, tulajdonosa az eszéki futballcsapatnak, az Osijeknek. Sűrűn támogatja a csíkszeredai klubot is, amely közeli partnere a felcsúti csapatnak. A csíkszeredai utánpótlás-nevelésbe a magyar állam egyszer már befektetett 1 milliárdot, amit a magyar klubtulaj megtoldott még 300 millióval. Díszpolgárrá is avatták.
Most mind Eszék, mind Csíkszereda örülhet. A magyar állam költségvetéséből 1-1 milliárd forintot utal ki a két Mészároshoz kötődő, határon túli utánpótlás-központnak."

Van itt pénz a fontos dolgokra...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés