Baj, hogy a magyar diákok itthon kapnak amerikai diplomát?

2017. április 10. 11:56

Az ATV riportere mindent megtett, hogy a CEU ügyében konkrét válaszokat kapjon Rétvári Bencétől, de nem nagyon járt sikerrel.

Miért az amerikai kormánnyal akar tárgyalni a magyar kormány a CEU-ról, amikor ebben az ügyben New York állam a felelős – tette fel a kérdést Benyó Rita, az ATV riportere Rétvári Bencének a Parlamentben. Az államtitkár szerint a módosítás csak az amerikai kormány elvi támogatását várná el, amit az meg is adhatna, ha szeretene.

A riporter ezután azt szerette volna megtudni, miért probléma, hogy a magyar diákok az ország elhagyása nélkül kaphanak amerikai diplomát. Révári Bence válaszként azt kritizálta, hogy egy amerikai diplomát adó egyetemnek csak Magyarországon van campusa. Szerinte „józan ésszel is belátható”, hogy ez milyen igazságtalan versenyelőnybe juttatja a CEU-t. Az államtitkár ezután inkább visszakanyarodott az első állításához, mely szerint csak elvi támogatást szeretnének.

Benyó Rita többször is szembesítette Rétvárit a téves állításaival, aki percről percre jobban izzadt a kérdésektől, végül inkább egyéb programjára hivatkozva elköszönt a riportertől. 

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/29719