Kedves 888.hu, kedves Bokor Gábor!

2017. április 16. 14:45

Lehotai Orsolya
Facebook
Hogyan tájékoztatta félre a szervezőket a 888.hu?
„Hogyan tájékoztatotta félre a szervezőket a 888.hu? - nyílt levél
 
Kedves 888.hu, kedves Bokor Gábor!
 
Húsvét van, mindenki fáradt és pihenne, de sajnos megint akadt egy olyan lépésük, ami mellett nem lehet elmenni. A tegnapi »Nem maradunk csendben!« elnevezésű demonstráció során ugyanis az egyik újságírójuk olyan etikátlan húzást tett, ami bármelyik a szakmáját komolyan vevő médiamunkásnak megemelné a vérnyomását.
 
Este 7 körül szervezőtársaimmal sárgamellényben álltunk a színpad körül, hogy segítsük a biztosítást, amikor Önöktől ketten odajöttek hozzám és egy másik társamhoz. Megkérdezték, hogy készíthetnek-e interjút velünk, mire mi megkerdeztük, hogy melyik médiaplatformtól jöttek. Önök azt választolták, hogy az MMG-től. Bevallom őszintén, napi rendszerességgel követem a különböző nyomtatott és online médiafelületeket, blogokat, de ebből az információból nem lett számomra világos, hogy kiknek is dolgoznak Önök, hogy az MMG a Modern Média Group Zrt.-t, azaz az Önök kiadóját jelöli. Szervezőtársam úgy döntött végül, miután további tájékoztatásul annyit válaszoltak a kérdésére, hogy az »MMG csak egy kis blog,« hogy szívesen ad Önöknek interjút, így ez meg is történt.
 
Tegnap 21:58-kor ki is került a videójuk a 888.hu oldalára »Szabadság téren jártam, Soros-tüntetőket láttam« címmel, Bokor Gábor újságíró jegyzésével. Annak a Bokor Gábornak a neve alatt, akiknek, ha visszanézzük a 888.hu oldalnál lévő munkásságát, előszeretettel ír a »migránsokról« lenéző és megvető hangnemben. Annak a Bokor Gábornak a neve alatt, aki korábban a 24.hu-nál arról írt, hogy milyen sok mindent köszönhetünk a menekülteknek, például »rohadt jó zenét« vagy éppen arról, hogy milyen fontos keresztényi módon segíteni a rászorultakon, a menekülteken.
 
A probléma nem azzal van, hogy Ön 2015 vége óta a politikai paletta másik oldalára ugrott, hogy újságírást végezzen. Láttunk már ilyet korábban és változhat is az emberek világról alkotott képe az életük folyamán. A probléma, kedves Gábor azzal van, hogy Ön szándékosan félretájékoztatta az egyik szervezőtársamat, aki készséggel segített Önnek interjút adni. Arra szeretném megkérni, mint az egyik szervező, hogy médiamunkásként kövesse kérem a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által kiadott etikai kódexet, amely világosan ír arról, hogy etikátlan az, ahogyan szóra akarta bírni az egyik szervezőt. Ennek a 3.2.4. pontja szerint »A cél az újságíró szakmában sem szentesíti az eszközt. Információt kizárólag törvényes és etikus eszközökkel, módszerekkel lehet megszerezni« továbbá a kódex 3.2.1. pontja szerint »Az újságírói etika ellen vét az, aki a nyilatkozót, a riportalanyt sértő szöveg, vagy képi összefüggésbe helyezi, illetve félrevezeti az anyag megjelenési helyét illetően.«
 
Kérem vegyék figyelembe az alapvető újságírói normákat, hogy Mi is komolyan vehessük Önöket. Véleményem szerint nem az a legnagyobb vízválasztó és árokásó probléma a jelenlegi Magyarországon, hogy Önök hogyan, illetve én személy szerint vagy sok másik hallgatótársam hogyan gondolkodik és ír a világról és benne Magyarország jövőjéről hanem, hogy az alapvető tiszteletet képesek vagyunk-e megadni egymás számára, világnézettől függetlenül.
 
Köszönöm, ha Húsvét alkalmából elgondolkodik ezeken a sorokon.
 
Tisztelettel:
Lehotai Orsolya”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A CEU gender tagozatán képzi magát?

Miért csinálnak itt sokan úgy, mintha ez a "sok" tüntiző saját megbízóikon kívül bármit, bárkit is képviselnének. Egy törpe, fasisztoid viselkedésű, a náci barna ingesek zsidókkal szembeni aljas viselkedésére, agresszivitására emlékeztető anarchista, gyökértelen bagázs.

Miért csinálnak itt úgy egyesek, mintha ezek számítanának is bármit. A józan kispolgár hányingerrel fordul el tőlük, s megretten attól, ha arra gondol, ezek lenének az új politikai alternatíva letéteményesei.

Az egykor élt legnagyobb zsidó gondolkodó és Ember, a haláltábort túlélő László Károly mondotta azt, hogy van zsidó nácizmus is. Most ennek jelei lepik ez az utcákat. A rombolásé, a pusztításé, az agresszióé, a végtelen intoleranciáé, a leplezetlen és gátlástalan hatalomvágyé, minden demokratikus érték - benne a választások tiszteletben tartásának - felrúgásáé, a vérszagé.

Olyan országban szeretnék élni, ahol demokratikus választásokon döntenek az emberek a hatalom sorsa felől. S nem olyanban, ahol egy Gulyás azt ordítozhatja, hogy: "....a kormány vagy lemond, vagy a dicső pesti nép kirángatja őket a Parlamentből."

S érdekes, ezen egyetlen egy balliberális politikus, zsurnaliszta nem háborodott fel. Nekik elfogadható Mussolini, Hitler mai követőinek stílusa. Nekem, nekünk sem. Elegünk van a politikai kalandorokból, a zsoldosokból.

Mi egy békés, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló polgári társadalomban szeretnénk élni.

Válaszok:
marko11 | 2017. április 16. 20:01

Orsolya mosakodik...

ha ennek csak fele is igaz, akkor a megszólítás nem kedves gábor, hanem
tetű gábor! (lovag úr után - szabadon)

csak a magyar időkből (tv2, ripost, origo stb.) "informálódva" nyilván ez jön le
csakhogy ennek nem sok köze van az igazsághoz

Válaszok:
Türelem | 2017. április 16. 21:31

Jééééé.....Ott voIt a 888?
Amikor GuIyás feIszóIaIt, akkor már nem?

Kevés zsidó olvassa a Magyar Időket, így én sem. Mi gondolkodunk, Te gyűlölsz, zsigerből közelíted meg a dolgokat. Mi féltjük a jelent, a jövőt, Te nem nem.

De tőled, kis gojtól nem is várom el.

Válaszok:
marko11 | 2017. április 16. 23:47

türelmesen, kétszer is elolvastam, de így sem értem igazán
valami kis gyűlölködés íze van az egész hsz.nek (ugyan kulturáltabb stílusban a lovag úrnál)
annyi azonban kiderül, hogy nem láttál egy tüntetést sem, de még egy élő közvetítést sem
mert akkor láthattad volna, hogy a tüntetők nagy többsége fiatal, sőt vidám, magabiztos fiatal
és nem habzó szájú gyűlölködő

Válaszok:
Agnieszka | 2017. április 17. 14:16

Mindenkinek a magáé a legszebb, speciel Türelem visszaadja a hitet olyan régi dolgokban, mint udvariasság, tolerancia, méltányosság, békesség, sőt, jövő.

Szóval, azt hiszem, ez itt így jó, amellett ez a "hivatalos".

Különben a Biblia miatt a zsidó-keresztény jogos, de az élet talán szerteágazóbb területein a görög-római, akár arab hatás is éppúgy, elismerésre méltón él. Talán egyszer csak eljött annak az ideje, h. a keresztyén-keresztény már nem volt elég és akkor az uralkodó eszme áramlatból ez következett, egyébként jogosan és nyilván a zsidó volt az előbb, ráadásul.

Legyen neked a Te hited szerint, kedves marko11.

Aki a szabad, ráadásul illegális migráció mellett kiáll, aki a tüntetését a körmenet megzavarására szeretné megszervezni az nem lehet szimpatikus. Aki csak egyszer látta ezeket a szerencsétlen, erkély foglaló, festéket dobáló ifjakat, annak NEM lehet akkora egyéni sérelme, h. ezekkel egyet értsen.

Még emlékszem a Regnumos kereszt fűrészelő ifjakra, azoknak jelen eszmetársai ezek és a migráció támogatásával minimum nem tudják, mit cselekszenek!

Válaszok:
marko11 | 2017. április 17. 22:21

Amit te írsz azt értem. Nem egészen értünk viszont egyet.

Migráció pl. Az lenne jó ugyanis, ha mindenki a saját hazájában, a saját kultúrájában élhetne - élhető életet. De ezt valamiért (profit! sok pénz!) a világ nagyurai nem akarják.
Mi meg nem akarjuk tudomásul venni, hogy hozzánk senki nem akar menekülni. Pedig erre alapozott az egész fidesz kampány, ezért kellett a szerencsétleneket a Keleti pu.-nál visszatartani.

Tüntetés. Ezek a fiatalok egyáltalán nem szerencsétlenek. Sőt! okosak, magabiztosak, vidámak, de nem kuka gyújtogató vandálok. És, ha a közt. elnök nem írja alá, eszébe sem jutott volna senkinek sem a húsvétot tüntetéssel tölteni. Nem is lett volna rá ok.
De látni kell (a fideszben már nem látják), hogy a szavazó bázisukat csak a legszélsőségesebb jobbikosok importálásával tudták megőrizni.
És, hogy a bulvárban is milyen gusztustalanul nyomul a propaganda, azt már végképp nem veszi be a gyomrom (miközben az egyetlen kulturális csatornát, a Duna tv-t is sikerült tönkre tenni).
Sajnálom, hogy még húsvétkor is ilyenekről kell beszélgetnünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában