Simicskáék megvették az Indexet, majd alapítványi tulajdonba helyezték

2017. április 20. 19:27
A Simicska Lajoshoz köthető Pro-Ráta Holding médiacégnek opciója volt és megvásárolta az Index.hu-t Spéder Zoltán cégétől, majd a teljes tulajdont átruházta a „Magyar Fejlődés Alapítványra”. Az Index kiadójának új igazgatóságában helyet kapott a Simicska-közeli Nagy Ajtony Csaba is.

Az Index saját felületén jelentette be a kiadójának tulajdonoscseréjét. A Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Pro-Ráta Holding Zrt. lehívta egy korábbi opcióját és száz százalékban felvásárolta az Index.hu Zrt-t. A Pro-Ráta ezt követően a teljes cég tulajdonát a „Magyar Fejlődés Alapítványra” ruházta át.

„Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.”

– írja az Index.

Az Index kiadójának igazgatósági tagjai lemondtak és dr. Bodolai László ügyvédet, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvédet és Kereszty Gábor közgazdászt nevezték ki új igazgatósági tagoknak. Az igazgatóság elnöke Bodolai lesz.

Nagy Ajtony Csaba a MAHÍR Zt. és a Közgép felügyelő bizottsági tagja volt, az Átlátszó blog szerint korábban számos Simicska-cégnek dolgozott. A Népszabadság pedig két éve arról írt, hogy Simicska Lajos ügyvédje Nagy Ajtony Csaba.

A 444 arról írt, hogy sok ideig legendaként élt, hogy Simicskának opciója volt az Indexre, viszont most bebizonyosodott, hogy ez igaz. Az internetes lapot a Közép-Európai Média és Kiadó Zrt-től (CEMP) vették meg, ezzel Spéder Zoltán végleg elszakadt az Indextől.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most is hányás. Mókás lesz figyelni, hogy a kibuctabló figurái az impresszumból hogyan csicskulnak be, vagy sasszézgatnak át a trulib-serialgeorge-444be valódiújságírni.
Az index meg szépen beleáll a földbe. Jóvanazúgy.

Hivatalosan nem tudhatták. Hivatalosan most indul a hiszti vs. köpésaláállás verseny. Juj, olyan izgi lesz:)

Kálmán Olga, Vona után az Index is hazatalált.
Simicska médiabirodalmár lesz.
Összegyűjti a "javát".

Nem is tudom, mi az illő kifejezés ilyenkor. Gratulálok?

Vékonyabb lesz a kotta füzet. :)

Jaja. Gecifüggetlen, kibaszottul értékalapú konzervativizmus lesz az új alapja az Indexnek. És végre a Mandi igazikonzervatívjai is kikötőbe érkezhetnek. :D

Szerintem folytatni fogják ezt a vonalat. Nem is nagyon van más választásuk, az egységes ellenzéki front kialakítása helyett. A radikálisok határozottan mérhető részét a Fidesz könnyedén behúzza választásokon. Persze nem akarom én elkiabálni 2018-at, de nagyon úgy fest, hogy megint az a kérdés, 2/3 vagy nem 2/3. Immár harmadszor.

Eddig sem olvastam az Indexet, Kálmán Olga óta abszolút leszoktam a HÍR-TV-ről, az ide linkelt cuccokba csak belenézek, ami ATV és HÍR TV, messziről szaglik, mit hogyan adnak elő.
A borzalmas az, hogy mindegyikük műsorait behunyt szemmel, becsukott füllel le tudnám vezetni ugyanúgy, ahogyan ott zajlik, mert mind egy kaptafára van húzva, csak a témát kellene feldobnia valakinek, az Index cikkeire ugyanez vonatkozik.
Dögunalmas metodika mentén lehajtott egyforma szarság , akkor inkább rádiót hallgatok.
Már tüntető csasztuskákat is tudnék írni " ezeret," akár munka közben is, mert annyira együgyűek, hogy kár bekapcsolni a tekervényeket.
Itt tartunk, mert azt nem tagadhatjuk, hogy újból elindultunk a fejlődés " út ján. "
(Valahol egyszer leírtam, hogy most a kommunizmust fogja előtérbe tolni a háttérhatalom. )

Ha nem lenne gerincük, Simicskának sem kellenének. Mit hajlítana?

Nem tudom milyen anyagot használsz, de nagyon kemény lehet, mert anyag nélkül senki nem tud ilyet leírni ma, 2017-ben, egy független és demokratikus országban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés