Trump, a hagyományos újságírás megmentője

2017. április 27. 18:39

Sztankóczy András
Válasz.hu
Trump a jelek szerint megmentette a hagyományos újságírást, legalábbis Amerikában. Amelyet idáig ugyanúgy a folyamatosan hanyatló példányszámok jellemeztek, mint Európában.

„A leghíresebb nagy liberális amerikai lap, a The New York Times több mint negyedmillió digitális előfizetővel gyarapodott a legutóbbi negyedévben. A kiadó részvényei pedig Trump megválasztása óta 42 százalékkal emelkedtek, vagyis aki előre látta volna Trump győzelmét (a liberális média szakértői között, ugye nem volt ilyen), az a legtöbbet akkor kaszálhatott volna, ha a Trumppal szemben álló sajtóba fektet.

Ugyancsak nőtt a másik nagy országos liberális lap, a The Washington Post példányszáma is. De az elitellenes elnök jótékony hatása politikai oldalaktól független, mert részesült belőle a konzervatív elit lapja, a The Wall Street Journal is. És független a média fajtájától is: a legfontosabb és hosszú ideje szintén hanyatló hírcsatornák, mint a CNN vagy a Fox News nézőszámai szintén szárnyalnak.

Hogy meddig tart a jelenség, persze nem tudni, de a jelenlegi állapotok szerint a liberális médiaelit legfőbb érdeke Trump újraválasztása lenne – lehetőleg egy minél botrányosabb első ciklus után.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés