444: Elvették a telefonját és lerángatták a lépcsőn a tudósítónkat a Fidesz fórumán

2017. május 5. 20:00
A 444 tudósítója azt állítja, hogy Szabó László – az újbudai Fidesz tagja és az önkormányzat kabinettvezető helyettese – kicsavarta a kezéből a telefont, lerángatta a lépcsőn és megfenyegette a Fidesz budapesti konzultációs fórumán. Halász Júlia szerint ezt követően úgy próbálták elsimítani az ügyet, hogy interjút ajánlottak fel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel. Az újságírónő feljelentést tett Szabó László ellen. A Fidesz hazugságról beszél és rágalmazás miatt feljelentést tesz.

A Fidesz országos konzultációs fórumsorozatának a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tartott állomásán inzultálták a 444 munkatársát – állítja a lap. A fórumon megjelent Varga Mihály nemzetgazdasági és Simicskó István honvédelmi miniszter is.

Halász Júlia beszámolója szerint videoriportot akart készíteni a fideszes fórumon, azonban először három ismeretlen fiatal szólította fel, hogy nem forgathat engedély nélkül, majd Ludányi Attila önkormányzati képviselő bemutatta az eseményt szervező Szabó Lászlónak, aki az újbudai Fidesz tagja és az önkormányzat kabinettvezető helyettese. Szabó azt mondta a riporternek, hogy meghallgathatja az előadást, de nem forgathat. Az előadáson másokhoz hasonlóan az újságírónő is készített a telefonján fotókat. Szabó azután kezdte inzultálni, hogy kiment a teremből fogadni egy telefonhívást – szól a beszámoló.

A kameraállványomat viszont bent hagytam a teremben, mert később vissza akartam térni. Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor

rámtámadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet.

Azzal gyanusított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam

– idézi a 444 Halász vallomását.

A beszámoló szerint ezután Szabó több ismerőse is körülállta az újságírónőt, próbálták megfélemlíteni és a kérése ellenére nem adták vissza a telefonját. A készüléket Szabó azután adta vissza, hogy Halász azt mondta, hogy már úton van a rendőrség, viszont a képeket letörölte róla. 

Ezt követően visszakapta a kameraállványt és az eseményen megjelenő Varga Mihállyal való interjúlehetőség ajánlatával akarták rendezni az ügyet – állítja az újságírónő, aki feljelentést is tett az üggyel kapcsolatosan. A 444 megkereste a Nemzetgazdasági és Honvédelmi Minisztériumot is, ahonnan azonban a választókerületi elnökhöz és az esemény szervezőihez irányították a lapot. 

*

A címlapfotót Halász Júlia készítette az eseményen.

*

Frissítés

A Fidesz közleményt adott ki az ügyben. Szerintük hazudik a 444, és rágalmazás miatt feljelentést tesznek:

„Nem léptek fel erőszakosan a szervezők az újságíróval szemben

A Fidesz újbudai szervezete visszautasítja a 444 munkatársának vádaskodását, amellyel bántalmazásnak próbálja beállítani, hogy kivezették egy, a sajtó számára zártkörű, csütörtöki kerületi rendezvényről. A valóságban az újságíró zavarta meg az eseményt, ami miatt hangos szóváltásba keveredett a hallgatósággal is. A 444.hu munkatársának állításai alaptalanok, és ezt a jelenlévők mellett a biztonsági kamerák felvételei is igazolják majd. Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz. 

Felháborítónak tartja az újbudai Fidesz, hogy a 444 szerkesztősége tudósítás címén azért küld embereket különböző eseményekre, hogy ott provokálják a résztvevőket és megzavarják a rendezvényt. Csütörtökön a szervezők annak ellenére beengedték az újságírót a sajtó számára zártkörű fórumra, hogy arra a 444.hu nem kapott meghívást.  A kezdést megelőzően a rendezők felhívták az újságíró figyelmét arra, hogy nem készíthet felvételeket az eseményen. Ebbe a 444 munkatársa beleegyezett. 

A megállapodás ellenére az online lap tudósítója az első sorok között sétálva próbált képi- és hangfelvételeket készíteni, viselkedésével zavarva a fórum hallgatóságát. 

A résztvevők közül többekkel is hangos szóváltásba keveredett, miután a vendégek jelezték az újságírónak, hogy nem látják a kivetítőt és nem hallják az előadókat miatta. Amikor a 444 munkatársa önszántából elhagyta a termet, a szervezők már nem engedték vissza, távozásra szólították fel, majd kikísérték az épületből. 

Az újbudai Fidesz visszautasítja, hogy a rendezők határozott fellépését erőszakosnak próbálja beállítani a 444 szerkesztősége, amely az ügyről beszámoló cikkben úgy fogalmaz, hogy kollégájukat a »karjánál fogva lerángatták«, »lökdösték«, »rátámadtak«, »megfélemlítették«. Mindezekből semmi nem igaz, amit a helyszínen jelenlévők is tanúsítanak, illetve a gimnázium biztonsági kameráinak felvételei is egyértelműen igazolnak majd. 

Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.” 

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért még várjuk meg, hogy volt ez pontosan, mert eddig is a választások előtti évben "állítólag" sorra verték az embereket, akiknek Népszabadság volt a kezében.

Nem valami szavahihető a 444.
Kíváncsi lennék arra, mit mond a másik fél.

Ezért használunk képernyőzárat és titkosított tárhelyet az okostelefonokon.

Azért mondtam fentebb, hogy várjuk meg a végét, hogy ki, mit bizonyít!

Ki ki rekonstruálja és értelmezze a helyzetet , ahogy tudja / vagy : akarja /...

Aztán ebből mi derült ki? Egy jó nagy semmi!

Majd a bíróságon nyilván eldől kinek van igaza.
Jelen esetben van két állítás és két tagadás.
Ennyi és nem több.

Na, azért a bajai videó óta a helyedben óvatos lennék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés