Távozik a Népszava főszerkesztője

2017. május 17. 14:18
Németh Péter már csak tiszteletbeli főszerkesztőként segíti a Népszavát a jövőben, a szerkesztőség munkáját megbízott főszerkesztőként a Horváth Gábor jelenlegi felelős szerkesztő irányítja majd.

Május végén közös megegyezéssel távozik a Népszava főszerkesztői posztjáról Németh Péter; a szerkesztőség munkáját megbízott főszerkesztőként Horváth Gábor jelenlegi felelős szerkesztő irányítja – közölte az MTI-vel szerdán a kiadó. A közlemény emlékeztet arra: a lapot másfél évtizeden keresztül irányító főszerkesztő távozásának idejére a lapnak érdemi jövőképe van, „stabil a tulajdonosi háttere, megújult a külleme, és ami a legfontosabb: tartalmával a hírpiac meghatározó szereplője lett”.

A Népszava újrapozícionálásának e szakaszában Németh Péter fontos szerepet játszott, a folyamat azonban korántsem ért véget. A tulajdonos és Németh Péter közös megegyezéssel úgy döntött: a jövőben más irányítja az újságot, amelyik a kiadó reményei szerint az ország első számú, mintegy harmincezer példányban eladott napilapja lesz. A döntéssel a tulajdonos, a kiadó és a szerkesztőség egyaránt egyetért – írják. A tájékoztatás szerint Németh Péter a jövőben az újság tiszteletbeli főszerkesztőként segíti a munkát.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki nem szarja le...........

Nagyon izgalmas. Állítólag a takarítónő is cserélődik, már ha lehet hinni a folyosói pletykáknak. Van jelentősége.

Éljen a független sajtó!
Magyar Idők, Ripost, Lokál, Origo, Figyelő, 888, tv2, Echo tv, Magyar Hírlap, megyei lapok...mit hagytam ki?

Az indexet, a 444-et, a hvgt, az RTL-t, a magyar nemzetet, az ATV-t, a magyar narancsot, a 24.hu-t, jópár megyei lapot, stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés