Leckéztetheti-e a Momentum az Origót?

2017. május 19. 18:58
Dercsényi Dávid - Mizsur András
hvg.hu
A polgári engedetlenség fontos téma, és sajnos Magyarországon gyerekcipőben jár, de nem a szerkesztőségekben kell kezdeni.

„Szögezzük hát le: egy pártnak semmi keresnivalója egy szerkesztőségben. Ugyanakkor a Momentum performansza nemcsak hogy (célját és megvalósítását tekintve) elhibázott volt, de ami legalább ilyen fontos, hogy felelőtlen is. Azért se huppanjon fel egy pártelnök egy szerkesztőségi asztalra, mert ezzel épp azokat az indulatokat táplálja, amelyek a szervilis jobboldali sajtót fűtik.

Furcsa mód mintha nem számoltak volna azzal, hogy az Origóhoz »betöréssel« csak további muníciót adnak a kormánypárti sajtónak, hogy tovább relativizálhassák a még úgy-ahogy szabad és független sajtó szerepét, jelentőségét.

És innentől a Fidelitastól a CÖF-ig mindenki ujjal mutogathat a Momentumra: hát hogy lehet, hogy nem tartják be a törvényeket? Fenyegetnek? Meg akarják alázni a sajtó munkatársait? És igazuk van. Amikor Jurák Kata a Bayer Zsolt–TASZ-féle kávézáson permanensen »ti és mi«-re osztotta a sajtót, társadalmat, ahogy leképezte a háborús közbeszéd logikáját, na, ezt erősíti egy ilyen momentumos akció.

Csak így fordulhat elő, hogy a hazugsággyárként működő 888.hu a sajtószabadság lábbal tiprásáról beszéljen (nyilván nem erről volt szó, de ez az ő szempontjukból tökéletesen lényegtelen), vagy Gábor László, az Origo hírfőszerkesztője olyasmiket nyilatkozhasson, hogy »ez volt legerősebb támadás a sajtó ellen«, mintha a Népszabadság szégyenletes bezárása meg sem történt volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Népszabadság szégyenletes bezárása"?

Miért nem vette meg a HVG és üzemeltette volna tovább?
Miért nem végzett gyűjtést a balliberális média, hogy "társuk" ne menjen csődbe, ne keljen eladni?

A jobboldali média semmivel sem más, mint a magát függetlennek kikiáltott baloldali média. A HVG se, a 444 és társai se.
Így nincs erkölcsi alapjuk, hogy más médiafelületeket minősítsenek. Egyébként is a minősítés a néző, a hallgató, olvasó privilégiuma.

Ez a Momentum igazi arca. Hiába is tagadják tetteikben mindig kiütközik. Az értékük nulla. Remélhetőleg, ha a választáson indulnak, az eredményük ezt fogja bizonyítani.

„Mécs János

Vidékiek

istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.

sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. az ember ezen persze gyorsan túllendülne, mint mikor találkozik a barátnője egyik legjobb barátnőjével, akiről kiderül, hogy imádja a musicaleket, meg amúgy ő nem szeret olvasni, inkább megnézi ha van film is belőle, vagy ha valami elsőre jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali, hát van ilyen, az ember még se élhet elefántcsonttoronyban.

talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a vidékiek azt hiszik, hogy ha jól kiismerik budapestet, akkor majd "pestinek" tűnnek. hányszor volt, hogy kérdeztem a telefonban, hogy "na és hol vagy?" és a másik meg mondta, hogy jaja itt vagyok a "rottembíler utcában". de az igazi budapesti pont arról ismerkszik meg, hogy nem ismeri budapestet. mi nem ismerjük ezt a várost. én szerintem tizedikes koromban voltam először a kálvinon, az egyetem első évéig azt se tudtam, hogy hol van az astoria, erre meg rottembíler utca, hát a faszom se tudja, hogy hol van. Moszkva tér, óra alatt. Vagy mondjuk margit híd, azt azért ismeri mindenki. na mindegy. egyébként ehhez kapcsolódik, hogy a vidékiek nem csak budapestet ismerik, hanem az egész országot. én egy borongós őszi napon feleltem katinéninél a megyeszékelyekből, de részemről az ország nem budapesthez tartozó részéről elmondtam amit tudni szeretnék, mert tényleg, húsz kilométerre félegyházától, na ezt most faszom se fogja végiggondolni, meg amúgy is csak egy dolog számít, hogy bkv visz oda vagy máv, aztán onnantól kurvamindegy. persze kivétel a balaton, de az nem is vidék tulajdonképpen, hanem budapest üdülő külterülete, mert persze vidékiek laknak ott, de budapestiek használják, tehát mintegy nagykövetségként idegen elemet képez a vidék testében.

itt el is érkeztünk a vidékiek legidegesítőbb tulajdonságához, mégpedig ahhoz, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? "Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!" Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban? Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. "na ezen nagyot aszaltunk" aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs. ja meg "á, ő sokkal magasabb tőlem", tényleg, recseg ropog szerencsétlen nyelv, szerencsére ezeket mindig elég hamar elfelejtem, isten áldjon ezért a tehetségemért, az ilyen faszságok gyorsan távoznak törékeny kis testembőlna mindegy, nem is folytatom, az ember csak felbassza magát ezeken a dolgokon, nincs mit tenni, a gazda bekeríti telkét, masszív tölgyfa ajtót kell venni, kicsit feltekerni a hangerőt, aztán az ember ázik kicsit a kádban és már el is felejtette, hogy mennyi vidéki van ebben az országban.”

Es tenyleg.
Ez volt a legerosebb tamadas a szabad sajto ellen.
Besetalni egy munkahelyre, megkeresni azt, aki rolunk valami nekunk nem tetszot irt, es a fejet mosni, megis milyen alapon lehet? Kinek kepzeli magat ez a ficsur, ki es mi jogositja fel ot az igazsagoszto szerepre?
Arcpirito, amit maganak megengedett.
Orankent, szaz organumban, blogban demonizaljak, dehumanizaljak a kormanyfot, a parlament elnoket, az allamelnokot, Nemeth Szilardot, induljanak ok is el a kulonfele szerkesztosegekbe?
Milyen vilag lenne itt igy? Ez a dolgoknak a nyugati ertekek szerinti, civilizalt elintezesi modja? Hianyoztak a fekek? A neveltetesbeliek.

"Csak így fordulhat elő, hogy a hazugsággyárként működő 888.hu a sajtószabadság lábbal tiprásáról beszéljen (nyilván nem erről volt szó, de ez az ő szempontjukból tökéletesen lényegtelen), vagy Gábor László, az Origo hírfőszerkesztője olyasmiket nyilatkozhasson, hogy »ez volt legerősebb támadás a sajtó ellen«, mintha a Népszabadság szégyenletes bezárása meg sem történt volna.”

A népszabis ügy annyiban hasonlítható, mint Gizikéhez a gőzeke!

Bocs. Az előbbit nem neked címeztem, csak véletlenül kattintottam a nevedre.

Milyen megnyugtató , hogy a HVG nem a "háborús logika" képviselője...

a fidesz propaganda minisztériumának kihelyezett tagozata nem újság szerkesztőség, hanem hivatal, az ott dolgozók nem újságírók, hanem írni (valamennyire) tudó csicskák, csinovnyikok

azért nyugtass meg, ez még nem a migránsok likvidálására felszólító "konzervatív" "keresztény" "újságírás" szintje
...és még a tenyerem sem viszket!

...és mellesleg, nincs igazam?

a fidesz propaganda minisztériumának kihelyezett tagozata nem újság szerkesztőség, hanem hivatal, az ott dolgozók nem újságírók, hanem írni (valamennyire) tudó csicskák, csinovnyikok

Az irónia meg egy tablet, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés