Ez nem olyan, mintha Kubatov két kopasszal bemenne az Indexhez

2017. május 19. 20:53

Soproni Tamás
24.hu
Kiderült, hogy félnek a kormány propagandistái, és talán látszott valamiféle lelkiismeretfurdalás Kovács András szemében. Interjú.

Mi volt a szerdai akció célja? Meg akarták leckéztetni az Origót?

Nem. Azt szerettük volna, hogy a szemünkbe nézzenek, tudják azt, hogy valódi, hús-vér emberekről írnak, és az ő családjukról. A másik cél az volt, hogy rámutassunk, hogyan működik a propagandamédia. Akkor semmit nem szólnak, ha megjelenik Magomed, a csecsen, vagy kopaszok állják el a Nemzeti Választási Iroda bejáratát. Ha viszont három, egyáltalán nem félelemkeltő fiatal bemegy az irodájukba, terrort kiáltanak. Az akciónkat sikeresnek ítéltük meg erkölcsi szempontból: kiderült, hogy félnek a kormány propagandistái, és talán látszott valamiféle lelkiismeretfurdalás Kovács András szemében. (...)

Tegyük fel, hogy egyszer kormányra kerül a Momentum. Akkor is elmennek majd azokba a szerkesztőségekbe, amelyekről azt gondolják, hogy tisztességtelenek önökkel?

Természetesen nem. Teljesen más az, amikor a kormány, a hatalom megy el egy újságíróhoz vagy egy szerkesztőségbe, mint amikor egy valódi fenyegetést nem jelentő szervezet teszi ezt. Tegnap felhozták, hogy a mi akciónk olyan volt, mintha Kubatov Gábor elmenne két kopasszal az Indexhez. Inkább olyan, mintha Orbán Viktor elmenne a Fidesz kommunikációs igazgatójával és egy operatőrrel a 24.hu-hoz – szerintem ennek még örülnének is, mert így önök is tehetnének fel kérdéseket. A lényeg, hogy ne legyen fenyegető egy ilyen helyzet. (...)

Úgy alakult az akció, ahogy elképzelték?

A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy Magyarországon nem egy médiapiac van. Van egy független sajtó, és emellett van az állam szócsöve. Tegnap az Echo TV-ben azt kérdezte meg tőlem a műsorvezető, a propagandaminisztérium munkatársa, hogy én a Pravda munkatársait sem tartottam volna újságírónak? A Szovjetunió pártlapjának a munkatársait? Természetesen nem. Erre akartuk felhívni a figyelmet – ez sikerült, így mindenképpen száz százalékos a siker. Azt sajnálom, hogy sokakban ez ellenérzést kelt. A feladatunk, hogy megmagyarázzuk, néha ilyen erős eszközökkel kell felhívnunk a figyelmet a társadalom problémáira, különben el fog süllyedni ez az ország.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megis kinek gondolod te magad, hogy peldat statualsz? Mi jogosit fel erre teged?
Nem vagy te mas, csak egy elfuseralt, bekepzelt kishitler!
Azok, akik az alairasaikat nektek adtak, buszkek lehetnek ratok, hajas kopaszok!

Válaszok:
emhem | 2017. május 19. 21:37

Lattak a felelmet es a lelkiismeretfurdast.
Legkozelebb loni fognak, vagy ok dobjak le az unios 7-est.

példát statuál? :o
mit olvastál te?

Ez a fószer rossz politikus : képetelen kiszámítani a tettei hatását . Nem veszi észre , hogy a szubjektív önigazolás kevés a gyakorlatilag osztatlan felháborodással szemben . Ez az arrogáns-dacos önmagába zárkózás ijesztő jelzés arról , hogy a Momentum párt struccpolitikát folytat .

Ne bántsátok, Ő a Momentum keresztény arca, a sekrestyés fia.

Mit szívott ez...????

Igaz , de ha a tematizálás a Momentum szempontjából ennyire egyöntetűen negatív , akkor ez rossz a számukra .

Gyatra provokáció volt. Mi kellett volna? Erélyes kiutasítás, hogy tele lehessen kürtölni a világsajtót?

Gyatra provokáció volt. Mi kellett volna? Erélyes kiutasítás, hogy tele lehessen kürtölni a világsajtót?

Nem , ez olyan , mint amikor Fekete-Győr beront az Origóba , forgatási és belépési engedély nélkül , birtokháborítás módján...

Hogy bizonyítaná, hogy hazudik.
Az hogy ő momentumos, még nem bizonyíték.

Kubatov sem egyedül, sem másokkal nem ment és megy az indexbe.
Azt, hogy valaki újságíró-e, nem egy párt képviselője dönti el.
Magyarországon sajtó és szólás szabadság van, jobb lenne, ha politikai pártok, mint a Momentum ennek a gyakorlatát nem akadályozná.
Ha nem tetszik, amit róla írnak, forduljon bírósághoz.
Elég sok bírót helyeztek vissza EU-s nyomásra.
Nem valószínű, hogy ezek részrehajlóak lennének a Momentum ellen.
(Zárójelben a diktatúrázáshoz, meg az igazságügyi szervek részrehajló voltához : 1945-46-ban , amikor ténylegesen rendszerváltozás volt ,a korábbi értelmiséget egyenként vizsgáltak felül, sőt egy bizonyos szint felett automatikusan kirúgtak, vagy kivégeztek, börtönbe zártak. a kommunista rendszer bűneiért egzisztenciálisan nemigen felelt senki, büntetőjogilag meg főleg nem.(Sem 1989-ben sem 2010-11-ben nem volt ilyen.). Ezért is volt kár Soproninak poltpéterezni a tv-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés