Miért sunyi a Heti Válasz?

2017. május 20. 15:20

Szikszai Péter
Magyar Idők
Annyira látványos az elemelkedés a mucsai jobboldaltól, hogy a szerkesztőségben nincs már senki, aki ne gumikesztyűben pötyögné le a Fidesz szót.

„Az újság persze időnként nagyon el tud szállni saját felsőbbrendűségétől, de ilyen szellemi és erkölcsi fölénnyel ki nem? És az is megbocsátható, hogy a cikkek szóközeiből is süt az elitizmus, és annyira látványos az elemelkedés a mucsai jobboldaltól, hogy a szerkesztőségben nincs már senki, aki ne gumikesztyűben pötyögné le a klaviatúrán a Fidesz szót. De értsük meg, jelen körülmények között ez a szakmaiság!
Nyakunkon a fenyegető illiberalizmus, az oroszok már a szerverszobában, a polgári értékeket védeni, menteni kell csoda bátran. És a magyarázatok szerint a sajtószabadság megóvásához kizárólag a Fidesz-érában meggazdagodó, korábban gazdasági teljhatalommal bíró milliárdos rendelkezik kellő erkölcsi alappal. (...)

Persze esős napokon elnevetgél az ember a lázas erőlködésen, de sajnos ők ezt komolyan gondolják. A Válaszban ugyanis az számít szakmai bravúrnak, ha szolgaian közvetítik az áljobboldali vészmadár-értelmiség kétségbeesését, majd masszív tiborczozó moralizálásba csapnak át. Az ilyen hangvétel nem annyira hamis ugyan, mint amikor a holokauszt-emlékművet köpködők ünneplik a hanukát, de azért ordenáré képmutatás.
De ha már Jobbik, akkor megint Simicska. Volna itt ez a médiaválság, vagy mi, amelynek egyik lényeges válságtünete az Orbán-kormány volt szóvivőjével felálló egykori konzervatív hetilap. Mióta Opciós Lajos megtorló akciója során ledobta a sajtószabadság taktikai atomját a médiára, az addig gyengélkedőre szorult jobbos újságíró-középszer korlátlan Orbán-ellenességgel épít magának karriert.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a fidesz propaganda-gépezetének egyik írnok-csicskája vicceskedik
(vajon, otthon, ha tükörbe néz, legalább szégyelli magát?)

Ne sértegesd...a románokat!

meg az ilyen típus (gerinctelen, seggnyaló) meg is magyarázza, hogy ugye
- mindig az erősebb kutya...ő csak végrehajtó
- tudja, hogy nem helyes, amit csinál, de hát el kell tartani a családot stb. stb.

ja, és a közpénzből létrehozott lapok, rádiók, tévék hatalom párti "munkásai" autonóm személyiségek?
ennyi gerinctelen figura már a Kádár rendszernek sem kellett
már akkor is ciki lett volna, ez a "aki nincs velünk, az ellenünk" duma

Ha valaki nem szereti azt az elvtelen kormánypárti médiát, ami a köztévéből lett, hát az én vagyok. De ettől még az is túlzás, hogy simicskánál megjelenhet kritika IS. Inkább csak az. Mert lehet, hogy én vagyok vak, de a kormány tevékenységét elismerő cikket időtlen idők óta nem olvastam náluk. És ugyan pofátlanul arrogáns, cinikus és gátlástalan a fidesz, de azért vannak eredményeik is. Hogy mást ne mondjak a család politikájuk kifejezetten példás.

Szar dolog az internet :-) Őrzi az ember munkásságát... Gratula!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés