Sajtóstul rontani a házba

2017. május 21. 9:32

Hont András
hvg.hu
Abban az országban, amelyben a törvények nem vonatkoznak mindenkire, és nem védenek mindenkit egyaránt, fejezzük már be a jogszerű magatartásra való állandó és álszent figyelmeztetést.

„Miután hosszan-hosszan fejtegettem, hogy Magyarországon törvényenkívüli akciókra is lenne bőven indok, ha lenne hozzá elszánás, és ha a mozgalmárok két fő típusa (úgymint a »demokrata« és a »civil«) a tiltakozásnak nem csupán két módját – a petícióaláírást és a workshop-szervezést – tartaná elfogadhatónak, vizsgáljuk már meg közelebbről Fekete-Győr András eljárását. A filigrán fiatalember másodmagával bement egy irodaépületbe, ahová beengedték, a „szerkesztőségbe” lépve útbaigazítást kért és kapott, beszélgetni próbált, majd fölszólításra távozott. Most azontúl, hogy a sorolt csapások súlya alatt összeomlott a rendszer, tegyük már föl a kérdést: hol van itt a jogsérelem? Elárulom: sehol. Egyedül azon lehet vitatkozni, hogy a videó közzétételével sértettek-e képmáshoz fűződő jogot a momentumosok, de én ezt sem tartom egyértelműnek, és ha igen, akkor a fölvétel tartalmát tekintve egészen enyhe mértékben. A video ugyanis egyáltalán nem ábrázolja K. András agitációs beosztottat sértő vagy megalázó módon, nem bántja őt emberi méltóságában. Hacsak… hacsak nem azzal, hogy bizonyítja, hogy TÉNYLEG az Origoban dolgozik. Ezt viszont tekintsük beismerésnek.

Létezik azonban még egy beismerés. Az Origo és nyomában a teljes prüszkölő-hápogó kormánypárti média most vallja be ország-világ színe előtt, hogy amit művelnek, az nem újságírás, és így is kell viszonyulni hozzájuk. Fekete-Győrék akciójával ugyanis nem az az analógmegoldás, hogy beléptetetnek egy határvadász-alakulatot a Fidelitasba azzal a fölszólítással, hogy törjenek ránk, hanem az, ha a Fidesz elnöke, akinek ügyeivel (szemben a hatalomnélküliek viselt dolgait firtató álsajtóval) mi szoktunk foglalkozni, neki tetsző időpontban, meglepetésszerűen beállít hozzánk, és számon kéri, hogy mit firkálgatunk össze róla. A kávénk ugyan nem túl jó, de elszaladnánk pogácsáért, és miközben válaszolnánk, boldogan tennénk föl azokat a kérdéseket, amelyekre hét éve nem hajlandó felelni. Milyen újságírók már azok, akik elzavarják cikkeik szereplőjét, azt, akiről nap mint nap írnak, ahelyett, hogy kérdeznének tőle? Vagy ha a tisztelt szaktársak ennyire fölkészületlenek, akkor a kamerák előtt egyeztessenek egy interjúidőpontot, és ha az őket meglátogató politikus erre nem hajlandó, akkor az neki lesz kellemetlen.

Ilyen egyszerű lett volna, ti, zsurnálimitátorok – és több szót most már nem vesztegetnék rátok. Viszont a kormánypárti közönségnek, amelyik most együtt háborog kedvenc lapjaival, portáljaival, tévécsatornáival, üzenném: nincs erre semmi oka, ismételten meg van vezetve. Nem a momentumosok követtek el merényletet, hanem az ő idoljuk gyáva, és ezt könnyű bizonyítani. Ismétlem, a momentumos gyárlátogatásra a miniszterelnöki vizit a megfelelő válasz. Küldjétek már be a főnököt, figyeljétek meg, úgy sem mer bejönni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ellenpróbát megérne. Csak, hogy tisztán lássunk.

miről beszélsz? a momentumosok nem kopaszokat vittek, hanem az elnöküket, és nem voltak fenyegetőek.

hont andrás meg pont azt kérte, hogy a fidesz játssza ezt el fordított helyzetben: küldjék be hozzájuk egy vezető politikusukat beszélgetni.

nem lenne benne semmi törvénysértés. épp most hívta őt meg hont.
a fidesz napok óta azt szajkózza, hogy a sajtószabadság súlyos sérelme, ha a politikus odamegy kérdezni az újságírótól. hont azt akarja megmutatni, hogy ő mit csinálna fordított helyzetben.

és természetesen ti mondjátok meg, hogy ki számít filigránnak és ki kopasznak.

?
ne forgasd ki a szavaimat.
azt mondtam, hogy a momentum nem volt megfélemlítő, te meg pont hogy megfélemlíteni akarnád őket. és ez óriási különbség

akkor olvasd őket ügyesebben.
egy idézetet tőlem nyilván nem fogsz bennük szó szerint megtalálni, de mindben szerepel, hogy a fidesz a sajtószabadság sérelmének tartja a dolgot.

Fekete-Győr kihez szaladt brüsszelben? Ki a brüsszeli mentora?

Írja mindezt Hont András a balliberális lapok agitációs politikai propagandistája.

a testi erejét fitogtató senki. ez elég egyértelmű.

attól nem kell félned, hogy egy hatalomra vágyó politikus behúz neked. ahogy attól sem, hogy ellehetetlenítene, hiszen semmilyen szinten nem vagy kiszolgáltatva neki (elvégre még nincs is semmi hatalma).

?
nem siklottam el. megkérdezted, hogy hol mondta a fidesz, hogy fenyegetve volt a sajtószabadság, én meg megmutattam.

Remelem, soha nem fog ellatogatni vezeto jobboldali politikus a HVG-hez.
Azt is megmondom, hogy miert. Amikor a baloldal van hatalmon, politikaval nem, vagy csak termeszetesnek veve foglalkoznak. Nem szisszennek fel, hisz igy vannak idomitva. Viszont, ha jobboldali a politika, akkor veszett ebbkent csaholnak. Mindenre es mindenkire rarontanak, akik nem ok, vagy a gazdaik.
Emlekszem, a Fidesz-kormanyt volt kepuk Al Capone bandajakent abrazolni a cimlapon, majd jott a kormanyuk, de az nem zavarta mar a hvg-t, hogy a Fideszbol a szocik nyolc eve alatt senkit nem csuktak le. Pedig loptak, nem?
Kuncze ajanlotta az elegedetlenkedoknek a cian kapszulat. Jo vicc, ugye? Lehetne most is ajanlani, nem? Hogy ne fujjatok fel a bolhat, es ne akarjatok az elefantbol mindenaron bolhat mutatni, azert.
Es az, hogy az egyik filigran, a masik kopasz, semmit nem jelent. Lehet a kopasz gyenged, a filigran pedig agressziv.Megtortenik.
De Hontnak lehet ezeket mondani, o a mas megvezetettekert aggodik, pedig aggodhatna sajat magaert is. Lenne miert- ezerrel relativizal, valami akkora arccal, hogy szivesen megkerdezne tole az ember, mire fel ilyen szerenytelen.
Azert ez nem teljesen igaz: annyira nem erdekelnek ezek a nagy egok, melybol tizenketto egy tucat Fekete-Gyor.

Es van itt meg valami.
Azt mondjak a kedves ballibek, elukon Honttal, hogy nem maradt mas mod, lebeszelni akarjak oket a politizalasrol, megfelelmitik oket.
Emlekszem, 2006-ban, oktober 23-an, lezartak a fel varost, helikopterek koroztek felettunk, rank vezenyeltek a rendorseguket, lehet ennel jobban megfelemliteni valakit? Pszichikai tettestarsnak neveztek azokat is, akik csak egyszeruen kint voltak a teren.
Es miben akadalyozott ez meg minket? Semmiben. Ugyanugy tiltakoztunk tovabb is. Anelkul hogy mellenk allt volna a kritikus sajto, a halado Nyugat, es a libnyaf ertelmisegi.

És te úgy gondolod, hogy a külső alapján megmondható, hogy kiben mi lakik.

Próbálna csak hozzátok bemenni illetéktelen személy, személyek!
Be sem engednétek.
Nem támaszkodhatna, az íróasztalodra.
Nem kérhetne számon csípőre tett kézzel.
Nem kamerázhatna.
Amit addig készített elvennétek tőle.
Cáfold, ha tudod!

Ha a Fidesz elnöke állítana be hozzátok, hát persze, hogy ugrándoznátok örömötökben. Ha pogival kínálnátok, hogy tudna interjút adni nektek. András, András, legalább magadnak ne hazudj!

Ide is leírom neked.
Az előbb vettem észre, hogy valamikor írtál nekem ennél a cikknél.
Szeretettel meginvitállak, gyere be, a HVG-hez, - már, ha tudsz! Merthogy nem lehet ám oda csakúgy bejutni, mint az Origóhoz.
Próbáld ki, mielőtt hazugsággal rágalmazol engem.
Értesíts, ha jössz!

Ezek a tények Zsoltikám! Nyugodj ebbe bele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés