Levél az Index újságírójának

2017. május 23. 14:07

Balog Zoltán
Facebook

Tisztelt Joób Sándor! Ön a tegnapi napon méltatlan és méltánytalan akciót folytatott ellenem, melyet egy manipulált riportban tett közzé, s ebbe belekeverte munkatársaimat is.

„Levél az Index újságírójának

Tisztelt Joób Sándor!

Ön a tegnapi napon méltatlan és méltánytalan akciót folytatott ellenem, melyet egy manipulált riportban tett közzé, s ebbe belekeverte munkatársaimat is.

A rendezvényre Ön – minden más stábbal és újságíróval ellentétben – nem akkreditáltatta magát, azon nem vett részt, ott előre nem egyeztetett módon lépett velem kapcsolatba. Én mégis készséggel álltam rendelkezésére – megérkezésemkor annyit kértem Öntől, hogy a rendezvény után történhessen meg az interjú.

Ennek ellenére a rendezvényen való részvétel helyett azon megbízás teljesítésével töltötte idejét, hogy munkatársaimat, akik jóhiszeműen és segítőkészen megfelelő interjúhelyszínt kerestek, – rejtett kamerával! – megfigyelje, hogy azután ebben a manipulált riportban megalázó módon, a beleegyezésük nélkül mutassák be tevékenységüket. Ezt munkatársaim nevében, akik velem ellentétben nem közszereplők, kikérem magunknak.

A Nemzeti Pedagógus Kar szakmai konferenciája a magyar köznevelés jövőjéről szólt, s egyáltalán nem lep meg, hogy utólag Ön erről egyetlen sorban sem tudósított. Ehelyett Önt csak a CEU ügye érdekelte, amelyről nap mint nap nyilatkoznak a kormány illetékesei, amint azt én is tettem már több alkalommal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hetente több sajtótájékoztatóra hívja meg a média képviselőit, Önökkel egyetemben. Itt minden feltett kérdésre válaszolunk. Mi az értelme ezek után annak a hajtóvadászatnak, amellyel egyéb munkájuk végzése közben veszik üldözőbe a kipécézett politikusokat?!

Az Ön lapja a nyitottságra manipulációval, a segítőkészségre szakmaiatlansággal válaszol. Ez lenne az új lapvezetés szerint a »független, szórakoztató, megbízható és hiteles hírújság«?

Kérem, levelem tegyék közzé legalább annyi ideig a címlapon, ameddig a lejáratónak szánt videóval ezt megtették.

Balog Zoltán
az emberi erőforrások minisztere”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/30313