A független újságírásnak vége

2017. május 30. 21:37

Ábel Attila
Csepel.info
Ma az internetes média nem híreket közvetít. Ők gyártják a híreket.

„Valljuk be, oknyomozó újságírók és újságírás sem létezik már. Amit még annak neveznek, az átmásolás, némi fantáziátlan hozzáírás és a gazda útmutatása arról, hogy mikor kit kell ütni úgy oknyomozósan. 

Korábban is volt hasonló. De a média túlnyomó része az elmúlt nyolc-tíz évben vált ilyenné. Ma az internetes média nem híreket közvetít. Ők gyártják a híreket. Persze egy gyártott, kiprovokált hír is lehet hiteles – de erre ritkán van példa. A médiamunkások a megbízóik szája szerint szabják át a valóságot. Nem csoda, hogy gyakorlott nyilatkozók először a média nevét kérdezik meg. Mert kemény iparos munka a hazugsággyártás, senki ne gondolja, hogy könnyed szórakozás. Csak a valódi újságíráshoz nincs semmi köze. Már csak azért sem, mert a médiamunkások a provokációkban, hírhamisításokban is sokszor részt vesznek. (...)

A helyzet ugyanis az, hogy ma még mindig a liberális és a baloldali elektronikus média van túlsúlyban. Nem kell vitatkozni, bárki utánaszámolhat: lehet kezdeni. Ráadásul ez volt a helyzet az elmúlt 27 évben is. Így talán nem a kisebbségben lévőknek kellene először változtatniuk. Legalábbis a liberális felfogás szerint biztosan nem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hajdanában az olvasók működtették.

"...mai magyar újságírókat sem a tények, sem az emberek nem érdeklik." - világszerte így van, l. a rólunk írt cikkeket.

Az átkosban úgy volt, hogy a tájékozottságra törekvő olvasó elolvasta a Népszabadságot (a párt lapját), a Magyar Hírlapot (a kormányét) és a Magyar Nemzetet. Aztán a sorok közötti tartalmakra is figyelve, összerakta magának, hogy "mi is a helyzet" :)
Mostantól ez a módszer nem működik. Mert hiába nézed át naponta az Indexet, az Origót és a Mandinert, ha a Mandi is beáll az egyoldalú pártlapok közé., már borul az egészséges arány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés