Hiányzik Rogán Antal és Kocsis Máté

2017. május 30. 8:53

Kálmán Olga
hvg.hu
Tényleg minden irónia nélkül mondom, hogy kerekebb lenne a világ, ha fideszes politikusok is jönnének hozzánk. Interjú.

Vannak elvonási tünetei, amióta nem járnak fideszes politikusok a Hír Tv-be? Milyen volt az első félév Rogán Antal és Kocsis Máté nélkül?

Hiányoznak. Tényleg minden irónia nélkül mondom, hogy kerekebb lenne a világ, ha fideszes politikusok is jönnének hozzánk. És ezt nem magam, hanem csakis a nézők miatt bánom, mert szerintem egy politikai szereplő sem teheti meg egy televízió nézőkörével, vagyis a szavazók egy jelentős részével, hogy nem tájékoztatja őket. Egyébként a pályám kezdete, a 90-es évek eleje óta példátlan, hogy egy párt, ráadásul a kormánypárt emberei így bojkottáljanak médiumokat, hírműsorokat. (...)

ATV-s újságíróként sokat foglalkozott Simicska Lajos és a Közgép ügyeivel, most viszont az ő televíziójánál dolgozik. Ez nem okoz lelkifurdalást, vagy legalábbis kognitív disszonanciát?

Ha minden újságíró azt nézné, hogy melyik médiumnak ki a tulajdonosa, ki a pénzügyi befektetője, és ők milyen pályázatokon, milyen közpénzekért indultak, akkor nagyon leszűkülne a potenciális munkahelyek köre, mert mindenhol lehetne találni valami kivetnivalót. Természetesen a jelen nem szépíti meg a múltat, nem változott a véleményem Simicska Lajos G-nap előtti dominanciájáról, ma is ugyanazt gondolom, függetlenül attól, hogy hol dolgozom.

Március 13-án indult el az új műsora. Az eddigi tapasztalatok alapján mennyiben jöttek be a számításai?

Abszolút bejöttek. Változatlanul szeretném a politikusi palettát nem politikusi palettával bővíteni, de ez egyelőre nagy kihívás, mert folyton szembesülnünk kell a »nekem ebből bajom lesz, ha nyilatkozom« típusú fékbehúzással. Bár a CEU-ügyhöz kapcsolódó tüntetések óta ez a görcs mintha kicsit oldódott volna, például a jobboldali tudós emberek már nem zárkóznak el olyan mereven.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsi a felhozatal nézőket érdeklő politikusokból?

"... a pályám kezdete, a 90-es évek eleje óta példátlan, hogy egy párt, ráadásul a kormánypárt emberei így bojkottáljanak médiumokat..." Fletó vs. Magyar Hírlap rémlik-e, kedves Olga? Persze az nem bojkott volt, hanem jogos és européer felháborodás a progresszív demokrácia képviselője részéről.

Ugyanakkor persze az lenne az ideális, ha nem lennének ilyen kormánypárti bojkottok. Ehhez persze nem ártana némi újságírói szakmai etika, tisztesség sem.

És még mielőtt a "haladó erők" szívükhöz kapnak: ez ugyanígy igaz a kormánypárti médiára (ellenzéki terminológiával: a "propagandára") is.

Hej, pedig de szép elképzelés! Egy jobbos Napkelte...

Bizony, amikor még az volt a "hiteles közszolgálatiság", amit Gyárfás és "véleményformáló csapata" tolt a képünkbe a "királyin".

Mecsoda veretes nevek! Orosz, Forró, Lakat T., Verebes vagy Havas. Élcsapat a javából.

Ráadásul előre tudta:-)))))
Ezt a munkahelyváltás megbánásaként lehet értékelni:-)))))
viszont több a pénz.

'Ehhez persze nem ártana némi újságírói szakmai etika, tisztesség sem.'

Olgának ez mind megvan, legalábbis Stumpf András szerint, aki egyenesen a szemébe mondta, hogy kiváló újságírónak tartja. :D

Nagy és tiszta szellemek, ha találkoznak...

..."mennyiben jöttek be a számításai?

Abszolút bejöttek"....

Ez az egyenes beszéd, fizetnek rendesen, a fideszesek ugyan nem mentek be, sebaj... legalább nem beszélnek vissza.
A mennyezetre figyeljen azért, tudja repedezik már nagyon.
Mondjuk a Tarlós interjúkat sajnálom.
pl: https://youtu.be/XLsq-ChXwfg

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés