Kisgömböc

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a Magyar Idők is

2017. június 2. 10:12

Megveszi a Mediaworks Zrt. a Magyar Idők Kiadó Kft.-t, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra mintegy 77 millió forintot különített el a cég.

Eladja a jelenlegi 100 százalékos tulajdonos Liszkay Gábor a Magyar Idők Kiadó  Kft.-t a Mediaworks Zrt.-nek, derül ki a  Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os éves beszámolójához leadott kiegészítő mellékletben a céltartalék fejezetből – írja a hvg.hu. Egészen pontosan az szerepel benne: „Az átszervezés következtében a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra képzett a Társaság ekkora mértékű céltartalékot.” Minderre összesen 76,8 millió forintot különítettek el.

A Mediaworks többek között a Nemzeti Sport, a Világgazdaság és egy sor megyei napilap kiadója, illetve korábban az adta ki a 2016 október elején megszünetett Népszabadságot is. A Mediaworksot szintén ősszel vette meg az Opimus Press, amelyet már akkor is Mészáros Lőrinchez kötöttek. Idén márciusban aztán Mészáros Lőrinc személyesen is tulajdont szerzett az Opimus Group Nyrt.-ben, melynek egyik leányvállalata az Opimus Press.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/30397