Az LMP feljelentést tesz az állami reklámköltések miatt

2017. június 7. 11:54

Szél Bernadett és Hadházy Ákos közleménye szerint a Ripost kiszivárgott reklámbevételei alapján újfent bebizonyosodott, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből építi propagandabirodalmát, amikor a piaci ár többszöröséért vásárol értéktelen hirdetési felületeket a kormányközeli lapokban. Az LMP hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.

A Ripost nevű, Habony Árpádhoz köthető lap kiszivárgott reklámbevételei alapján újfent bebizonyosodott, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből építi propagandabirodalmát, amikor a piaci ár többszöröséért vásárol értéktelen hirdetési felületeket a kormányközeli lapokban” – írják közleményükben a párt társelnökei, Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Az LMP szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés kategóriáját, a párt ezért feljelentést tesz, és továbbra is a „propaganda célú állami médiaköltések” betiltását követeli. 

A közleményben azt írják: a most kiderült információk pontosan azt támasztják alá, amit az LMP már az MVM és hozzá tartozó cégek reklámköltéseinek bemutatása után mondott: a kormány illetve az állami cégek úgy költenek el milliárdokat médiakampányokra, hogy azok célja nem a tájékoztatás, hanem a Fideszhez közel álló oligarchák zsebének kitömése. „A kormány az adófizetők pénzéből finanszírozza Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Andy Vajna terjeszkedését, a független sajtó szétverését és a kommunista korszakot idéző propagandagépezet kiépítését” – tették hozzá. 

Az LMP álláspontja szerint sem az állami cégek, sem a propagandaminisztérium nem költheti valódi elvárások nélkül kénye-kedve szerint az adófizetők pénzét: a párt ezért hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz. Valódi megoldást azonban csak az LMP azon javaslatának elfogadása jelentene, amely betiltaná mind az állami, úgy a monopol helyzetben lévő állami cégek médiaköltéseit: minden erre a célra szánt forint ugyanis pénzkidobás és garantált korrupció – áll az LMP vezetőinek közleményben.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/30431