Az LMP feljelentést tesz az állami reklámköltések miatt

2017. június 7. 11:54
Szél Bernadett és Hadházy Ákos közleménye szerint a Ripost kiszivárgott reklámbevételei alapján újfent bebizonyosodott, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből építi propagandabirodalmát, amikor a piaci ár többszöröséért vásárol értéktelen hirdetési felületeket a kormányközeli lapokban. Az LMP hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.

A Ripost nevű, Habony Árpádhoz köthető lap kiszivárgott reklámbevételei alapján újfent bebizonyosodott, hogy a Fidesz az adófizetők pénzéből építi propagandabirodalmát, amikor a piaci ár többszöröséért vásárol értéktelen hirdetési felületeket a kormányközeli lapokban” – írják közleményükben a párt társelnökei, Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Az LMP szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés kategóriáját, a párt ezért feljelentést tesz, és továbbra is a „propaganda célú állami médiaköltések” betiltását követeli. 

A közleményben azt írják: a most kiderült információk pontosan azt támasztják alá, amit az LMP már az MVM és hozzá tartozó cégek reklámköltéseinek bemutatása után mondott: a kormány illetve az állami cégek úgy költenek el milliárdokat médiakampányokra, hogy azok célja nem a tájékoztatás, hanem a Fideszhez közel álló oligarchák zsebének kitömése. „A kormány az adófizetők pénzéből finanszírozza Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Andy Vajna terjeszkedését, a független sajtó szétverését és a kommunista korszakot idéző propagandagépezet kiépítését” – tették hozzá. 

Az LMP álláspontja szerint sem az állami cégek, sem a propagandaminisztérium nem költheti valódi elvárások nélkül kénye-kedve szerint az adófizetők pénzét: a párt ezért hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz. Valódi megoldást azonban csak az LMP azon javaslatának elfogadása jelentene, amely betiltaná mind az állami, úgy a monopol helyzetben lévő állami cégek médiaköltéseit: minden erre a célra szánt forint ugyanis pénzkidobás és garantált korrupció – áll az LMP vezetőinek közleményben.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdektelen az lmp. Nagy feljelentők, mást nem tudnak hozzátenni az ország életéhez.

Szel Bernadett tudja kovetni, hogy hany feljelentest tett eddig?
Szep mesterseg ez a feljelento is!

Molinózás, oszlophoz láncolás is lesz?
Táblatánc sem marad el?

A még hátralévő egy évben Szelesék ki akarják élni magukat, mert 2018 után már csak az utca sarok lesz az övék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés