Miért kellett megszüntetni a Népszabadságot?

2017. június 7. 19:35

Zöldi László
Médianapló
E kétarcúságot még a legbutább olvasó is észrevette, ráadásul vészesen közeledett a 2018-as választás, és a Fidesz-agytröszt elhatározta, hogy átrajzolja a médiapiacot.

„A német cégcsoport itteni arca, Bayer József már vagy tíz éve igyekezett megszabadulni a Magyar Távirati Iroda szolgáltatásaitól. Arra kötelezte az újságírókat, hogy mielőtt megírják témájukat a papír alapú anyalapnak, foglalják össze tíz-tizenöt sorban az online kiadás számára. Utasítását az idősebb évjáratú munkatársak nem nagyon hajtották végre, ezért változatlanul az MTI sok fölösleges, közölhetetlen információt tartalmazó hírszolgálatára fanyalodott. Amidőn azonban ama bizonyos Pecina úr megvásárolta a Springer-napilapokat, annyira változott a helyzet, hogy a nyolc megyei újság immár a Mediaworks zászlóshajója, a Népszabadság híreit közölte.

Így jött létre az a felemás állapot, hogy miközben a volt Springer-lapok jóindulatú semlegességet tanúsítottak az Orbán-kormány iránt, hírrovatuk a Népszabadság Online valóságos (nyugtalanító) információit közölte. E kétarcúságot még a legbutább olvasó is észrevette, ráadásul vészesen közeledett a 2018-as választás, és a Fidesz-agytröszt elhatározta, hogy átrajzolja a médiapiacot. Abban, hogy a neki alájátszó osztrák untermann, a kétes hírnévre vergődött Percina úr tavaly októberben végérvényesen »felfüggesztette« a Népszabadság működését, az a tragikai vétség is közrejátszott, hogy a patinás napilap szolgáltatta azokat a híreket, amelyeket az állami logika szerint a Magyar Távirati Irodától kellett volna megrendelni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Füllentett a hüllő ez a vén bolondos ZÖLDI LÁSZLÓ.

2013-ban az MSZP pártalapítvány és a svájci Ringier kiadó eladta a lapot az osztrák Heinrich Pecina nevéhez köthető Vienna Capital Partners-nek,

Miért adta el az MSZP? Miért nem ruházott inkább bele a lapba?
Ha ilyen jó lehet a Népszabadságot tulajdonolni, ahogyan ZÖLDI LÁSZLÓ festegeti a valóság égi mását, akkor érthetetlen, hogy 2013-ban az okos vezetésű MSZP pártalapítvány és a tapasztalt svájci Ringier kiadó mégis eladta a lapot, amelyik ZÖLDI LÁSZLÓ verziójában "sokat ér"? Miért nem próbálkoztak ezek a nagy tudású emberek ott az MSZP pártalapítványnál és a tapasztalt svájci Ringier kiadónál " a hatékonyság javításával" .

Szanyi Tibor a híres MSZP-s politikus írta:

"Ugyanis egy tulajdonos morálisan sem kötelezhető milliárdos veszteségek végtelenségig tartó viselésére.
Magyarországon még arra is törvény van, hogy ha az élelmiszer kiskereskedelemben valaki két éven át veszteséges, az be kell zárjon.
Az MSZP pedig hosszú évek keserves finanszírozási vergődései után szállt ki a Népszabadságból."

Az író urak egy része heves tiltakozásba kezdett, és elkezdtek minden szépet és jót mondani a Népszabadságról, elfeledkezve arról, hogy a Népszabadság is egy olyan gazdasági vállalkozás, amelyet tőkés tulajdonosok működtettek.

Egy gazdasági vállalkozás vezetésének el kell gondolkodni azon, hogy nem lehet minden olyan szép, minden olyan jó mint ahogyan azt író urak egy része képzeli, és egy felelős vezetés mondhatja azt, hogy mindennel meg vagyok elégedve, ha a gazdasági vállalkozás 9 év alatt 5 milliárd forint veszteséget tudott összehozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés