Félmilliós Mandiner-kártérítés a Jobbiknak egy MTI-hír közlése miatt

2012-08-21 16:42:02

Írta: Mandiner .
A Fővárosi Törvényszék ítélete értelmében másodrendű alperesként a Mandiner Kft. 500.000 Ft kártérítést köteles fizetni a Jobbik részére egy Semjén-előadásról szóló MTI-hír közzététele miatt. Az elsőrendű alperes, Semjén Zsolt esetében a bíróság nem állapított meg jogsértést.

A Kummer Ákos ügyvéd által képviselt Jobbik Magyarországért Mozgalom a Mandineren 2011. augusztus 6-án Semjén: A Rózsa volt, a Rózsa marad címmel megjelentetett MTI-hír miatt indított polgári pert Semjén Zsolt ellen. Az ügyben első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék Pataki Árpád vezette tanácsa az elsőrendű alperes, Semjén esetében nem látta bizonyítottnak a jogsértést, ezért a felperest az elsőrendű alperes 75.000 forintos perköltségének megfizetésére kötelezte.

A bíróság nem jogerős döntése értelmében a Mandiner Kft. másodrendű alperesként 500.000 Ft kártérítést köteles fizetni a Jobbik számára, mivel megsértette a felperes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát. Emellett magánlevélben kell sajnálkozását kifejeznie felperes felé, valamint el kell távolítania a sérelmezett közleményt oldaláról.

A Mandiner Kft. fellebbezett a bíróság döntése ellen.