Hírek, adatok, elemzések: indul a Magyar Médiamonitor

2013-03-18 16:37:45
A Közép-európai Egyetemen (CEU) működő Média és Kommunikáció Kutató Központ vezetésével Magyar Médiamonitor projekt indul, amelynek célja, hogy szakértők, szakpolitikai kutatók, piacelemzők és újságírók bevonásával kövesse és vizsgálja a magyar média változásait.

A Média és Kommunikáció Kutató Központ (CMCS) elindítja a Magyar Médiamonitort, amelynek célja, hogy hogy hozzájáruljon azokhoz a vitákhoz, amiket döntéshozók, témával foglalkozó szervezetek és újságírók folytatnak arról: milyen eszközökkel védhető meg a média szabadsága és pluralizmusa Magyarországon, a régióban és Európában. A Médiamonitor nyomon követi, dokumentálja és értékeli az új magyar médiatörvény hatását az ország médiakörnyezetére – olvasható az alapítók közleményében.

A Médimonitor segítségével független szakértők és kutatók szakpolitikailag releváns adatokkal, hírekkel és elemzésekkel szolgálnak médiatulajdonosi változásokkal és más piaci fejleményekkel kapcsolatban. A szakértők folyamatosan figyelemmel kísérik és elemezik a 2010-es törvény megvalósítását és hatását a tulajdonosi viszonyokra, valamint a médiapluralizmusra Magyarországon.

A projektet a Közép-európai Egyetemen (CEU) működő Média és Kommunikáció
Kutató Központ (CMCS) vezeti partnerségben a Mérték Médiaelemző Műhellyel (MEM), és a tényfeltáró újságírásért és közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központtal. A projekt a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust)
által adományozott kutatási támogatásból jött létre – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben.