Tömegesen osztják meg a volt siófoki polgármestert „rágalmazó” posztot

2015-12-03 15:10:21
Ezerhatszázan osztották meg a Balázs Árpád korábbi siófoki polgármester gyanús ingatlanügyéről szóló Facebook-posztot, miután a korábbi megosztók ellen büntetőeljárás indult és rabosították őket.

Tizenhét embert rabosított korábban a rendőrség amiatt, mert megosztottak egy Facebook-posztot Balázs Árpád korábbi siófoki polgármester gyanús ingatlanügyéről. A névtelen poszt arról szól, hogy Siófok belvárosában áron alul adtak el egy ingatlant.

A volt polgármester rágalmazás miatt feljelentette azokat, akik megosztották a posztot. Bár Balázs Árpád a 2014-es önkormányzati választások óta már nem polgármester, az ügyészség mégis úgy értékelte, hogy hivatalos személyt ért sérelem, ezért képviseli a vádat. Rágalmazás és hasonló bagatell ügyek esetén egyébként (amennyiben nem hivatalos személy a sértett) a magánszemélyek maguk képviselik a vádat.

A siófoki ügyészség elfogultságot jelentett be, így a fonyódi ügyészség vette át az ügyet: a 17 megosztót a rabosították, vagyis lefényképezték őket és ujjlenyomatot vettek tőlük, ami bekerült a rendőrségi nyilvántartásba.

Miután ez a hír napvilágot látott, pár nap alatt ezerhatszázan osztották meg a szóban forgó, eredetileg februári posztot – szúrta ki az Index. Ha a nyomozó hatóság következetes, és minden megosztót rabosítanak, akkor hatalmas büntetőper lehet az ügyből – teszi hozzá a portál.

Sem a fonyódi, sem a Somogy megyei ügyészségen nem árulták el az Indexnek, hogy minden megosztó ellen nyomozást indítanak-e, vagy pedig szelektálni fognak a jövőben, és ha esetleg szelektálnak, akkor mi alapján teszik majd ezt.