Miért a VS újságíróinak kell vállalni a felelősséget?

2016-04-25 19:26:32

Jámbor András
Kettős Mérce
Szemét világ ez, ahol a felelősség nem Matolcsy György, nem Orbán Viktor, nem Polt Péter, nem Szemerey Tamás, Matolcsy unokatestvérének vállát nyomja, hanem azokét, akik csupán erkölcsösen akarnak élni ebben az országban, erkölcsösen akarják végezni munkájukat.

„Ma reggel óta nem a VS tulajdonosai adják vissza pénzt, nem ők nyilatkoznak, és nem is Matolcsy György, hanem az újságírók próbálják visszaállítani a becsületüket, amin nem is ők ejtettek foltot.

Újságírók ugranak bele a semmibe, biztos egzisztencia nélkül, hogy a morális tartásukat, a tisztességüket és becsületüket megőrizzék. Köztük többen olyanok is, akik ezt már egyszer, nem is olyan rég megtették az Origónál, amikor Lázár János szomorú volt.

Matolcsy György pedig közben 5 millióra emeli a fizetését ahelyett, hogy eltakarodna a fenébe. Pedig el kéne takarodnia, ahogy Lázárnak is el kellett volna, de úgy tűnik, ma Magyarországon ők nem tehetőek felelőssé újságok, munkahelyek tönkretételéért vagy korrupcióért. (...)

Szar, szemét világ ez, ahol a felelősség nem Matolcsy György, nem Orbán Viktor, nem Polt Péter, nem Szemerey Tamás, Matolcsy unokatestvérének vállát nyomja, hanem azokét, akik csupán erkölcsösen akarnak élni ebben az országban, erkölcsösen akarják végezni munkájukat.

És ők veszítenek munkahelyet, egzisztenciát. Nem kéne ezt hagynunk, hogy így folytatódjon tovább!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.