Távozik az Indextől Spirk József

2016-05-24 13:23:36

Írta: Stumpf András
A Népszabadság Online-nál folytatja Spirk József. A hír, hogy az egyik meghatározó politikai újságírót „kirúgják éppen” az Indextől, pletykaszinten múlt héten jutott el a Mandinerhez. Meg nem erősített értesülések szerint Spéder Zoltán tulajdonos az Orbán Gáspár TEK-általi kimenekítéséről szóló, Lázár János által kacsának titulált írás miatt orrolhatott meg Spirkre.

Távozik az Indextől Spirk József, aki eddig a piacvezető online portál egyik meghatározó politikai újságírója volt. A hírt az érintett maga tudatta Facebook-oldalán, amikor legfrissebb cikkét megosztva a következőt írta: „A jubileumi 3900., egyben utcsó indexes darab.” A kommentfolyamból kiderül az is, hogy Spirk a Népszabadság Online kiadásánál folytatja. 

Spirk távozásának, azaz „kirúgásának” híre pletykaszinten már múlt hét közepén eljutott a Mandinerhez. Akkori forrásunk szerint Spéder Zoltán tulajdonos az Orbán Gáspár TEK-általi kimenekítéséről szóló, Lázár János szerint kacsának bizonyult írás miatt orrolt meg Spirkre.

A részleteket az érintett nem kívánta kommentálni a Mandinernek, a váltás okairól érdeklődésünkre mindössze annyit közölt: „Majd 15 évig viszonylag kiegyensúlyozott volt az Indexben a munkakapcsolatom. Eljött a pillanat, amikor váltani kellett.”