Polgári underground 3.0

Főszerkesztőváltás a Mandinernél

2016-09-01 13:56:18
Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője a Corvinus kommunikációs igazgatója lesz. A Mandiner főszerkesztését eddigi helyettese, Rajcsányi Gellért veszi át.

Balogh Ákos Gergely, a Mandiner eddigi főszerkesztője 2016. szeptember 1-től a Corvinus Egyetem kommunikációs igazgatójaként dolgozik tovább. A Mandiner főszerkesztését Rajcsányi Gellért eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át.

Balogh Ákos Gergely:

„A Mandinernél eltöltött hét  az UFit és a Reakciót is beleszámítva tizenhét  év után egyre inkább úgy éreztem, hogy túl sokat foglalkozom hírekkel, és ideje lenne másban is kipróbálnom magam. Örülök neki, hogy a Corvinuson dolgozhatok tovább, eddig is foglalkoztatott, hogyan alakul egykori egyetemem sorsa. A diploma megszerzése után sem szakadt meg a kapcsolatom az intézménnyel, versenykonzulesként segítettem a Vállalatgazdaságtan Intézet munkáját. Bízom benne, hogy a nagyon jó adottságokkal rendelkező egyetemből a régió egyik legerősebb felsőoktatási intézménye válhat.

Nagy utat jártunk be egykori közéleti havilapunk, a kezdetben néhány ezres olvasótáborral rendelkező Utolsó Figyelmeztetés óta a polgári undergrounddal: a Mandiner az előző hónap során 700 ezer politika iránt érdeklődő olvasót ért el, ami azt jelenti, hogy ez volt az eddigi legerősebb augusztusunk. A Mandinert az eddigi csapattal megbízott főszerkesztőként Gellért kollégám viszi tovább, akivel régóta együtt dolgoztunk.”

Rajcsányi Gellért:

„Régi megfigyelés, hogy hét évente jön el az életben a változás ideje. Így alakult ez a 2009-ben alapított Mandiner esetében is. De ez valójában nem is lesz nagy változás: Ákos ezután is a közösségünk tagja marad, a Mandinerhez is lesz még köze; én pedig a portál legelső híreinek begépelésétől kezdve a Mandiner vezető szerkesztője vagyok, most csak folytatom a hét éve elkezdett munkát. Lapunk egy megújulási fázis közepén van, de nem fogjuk túlbonyolítani a dolgokat. Szeretnénk erősíteni azt, amiben jók vagyunk; elhagyni azt, amiben kevésbé. Levegőt veszünk, körbenézünk, felfrissülünk, és ez reményeink szerint hamarosan külcsínben és belbecsben is megmutatkozik.

A Mandiner elődlapjaihoz, az UFi-hoz, a Reakcióhoz és az eddigi saját történetéhez hasonlóan továbbra is egy jobboldali, konzervatív, illetve szabadelvű nézeteket felvállaló és képviselő lap marad. Ugyanakkor ezután is nyitottak maradunk a vélemények széles skálája felé, szabad fórumot biztosítunk a közélet eseményeinek megvitatására; miközben minőségi hírszolgáltatást és széles körű szemlézést végzünk, valamint saját riportokban, interjúkban, tudósításokban és publicisztikákban dolgozzuk fel a közélet és más területek folyamatait. 

Továbbra is magunkénak valljuk az UFi és köreinek önmeghatározását: hiszünk a szabadságban, a hagyományban, a közösségben, a vélemények sokszínűségében. És a józan észben. És egy polgári Magyarország megteremtésének lehetőségében. Ákosnak sok sikert kívánunk! Maradjanak velünk!”