A Newsweek 125 ezer példányban nyomtatta ki, hogy Hillary lesz az elnök, most visszahívja a különkiadást

2016-11-10 19:05:26
Tizenhét példány fogyott csak a Newsweek Madam President című különkiadásából, amelyben Hillary Clinton Fehér Házig vezető útját dolgozták fel. Az amerikai hírmagazin annyira biztos volt a demokrata párti jelölt győzelmében, hogy előre kinyomtatta a különkiadás Hillary-verzióját, holott rendelkezésére állt egy Trump-verzió is.

Ne igyon előre a medve bőrére, tartja az ismert mondás, amiről a Newsweek és környéke olybá tűnik, ezúttal megfeledkezett. Az amerikai hírmagazin visszahívta ugyanis az újságosstandokról a Madam President főcímmel megjelent Hillary Clinton-különszám mind a 125 ezer példányát. Vagyis már csak 124 983-at, mert 17 darabot annak ellenére sikerült eladni belőle, hogy nem a demokrata jelölt, hanem Donald Trump nyert.

A Newsweek szerkesztősége Twitteren azt írta, a különszámokat egy külsős cég készítette nekik a lap liszensze alatt, és a Hillary-verzió mellett rendelkezésükre állt egy Trump-verzió is. A külsős cég vezetője azt mondta: ők a Trump-győzelmet ugyanúgy benézték most, mint mindenki más. A Clinton-győzelmet ünneplő 125 ezer példányt azért hívták vissza, hogy helyet csináljanak a republikánus jelölt Fehér Házig vezető útját bemutató 150 ezer példánynak. Remélik, hamar elfogy.