Új főszerkesztője lett az Indexnek

2017-05-16 16:19:51
Saját kérésére távozik az Index éléről Dudás Gergely, a lap eddigi főszerkesztője. Utódja a politikarovat vezetője, Tóth-Szenesi Attila lesz, aki független, megbízható, szórakoztató és hiteles újságot ígér az olvasóknak.

Közleményben tudatta felmondását az Index főszerkesztője, Dudás Gergely: „A pár héttel ezelőtti tulajdonosváltás egyszerre jelent kicsit szerencsétlen és könnyen félremagyarázható hátteret a hosszabb ideje fontolgatott döntésemnek, illetve egy új fejezet lehetőségét a szerkesztőségnek is. Amihez én nagyon sok sikert kívánok, de az elmúlt időszakban – bármekkora közhely is – új kihívások már jobban eluralták a gondolataimat, mint az Index, így pedig nem lehet mégolyan jó csapatot sem vezetni” – fogalmaz a lapnál 13 évet lehúzó Dudás a közleményben.

A Kreatív híre szerint Dudás utódjául Pusztay András lapigazgató a vezető szerkesztőkkel egyeztetve Tóth-Szenesi Attilát, a politikai rovat vezetőjét kérte fel, aki elfogadta a júniustól érvényes megbízást, de az Index hagyományainak megfelelően bizalmi szavazást kért a szerkesztőségi bejelentésen. Ez elektronikusan zajlik és 24 órán keresztül tart, így szerdán délután ér véget, írja a Kreatív.

„Az Index marad, ami volt: független, szórakoztató, megbízható és hiteles hírújság” – közölte terveit az új főszerkesztő, aki 2002-ben Csongrád megyei lapoktól érkezett az Indexhez.