A valóság mágiája

2019. szeptember 12. 06:40

Az elképesztő fesztiválkarriert befutott modern magyar rabszolgasztori, az Egy nő fogságban után most Almási Tamás tokaji aszúról forgatott dokuját vette szárnya alá Magyarország egyik legsikeresebb dokumentumfilmes producere, Ugrin Julianna. A Folyékony arany a napokban a miskolci CineFesten debütál, és szeptember 19-től látható a mozikban.

2019. szeptember 12. 06:40
null
Klementisz Réka
Fotó: Muray Gábor
Fotó: Muray Gábor

UGRIN JULIANNA

Producer, gyártásvezető, koproducer, 2008 óta dolgozik a filmszakmában, 2009-ben a Eurodoc rangos dokumentumfilmes produceri képzését is elvégezte. Karrierjét a Havas Filmsben kezdte, 2011-ben társszervezője volt a Eurodoc első fordulójának Budapesten. 2011-ben megalapította saját filmgyártó cégét, az Éclipse Filmet. Terveivel számos nemzetközi vásáron és pitchingfórumon részt vett, és a kész filmek olyan fesztiválokon szerepeltek vagy nyertek díjakat, mint az IDFA, a Szarajevói filmfesztivál, a Dok Leipzig vagy a HotDocs. 2016 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem DLA-hallgatója. Eddigi legsikeresebb filmje, Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása, az Egy nő fogságban (2017) az első magyar egész estés dokumentumfilm, amely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A film világpremierjét az amszterdami IDFA-n tartották, számos díjat nyert, Európai Filmdíjra jelölték, a magyar filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó díjjal ismerték el.
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!