Fókusz

2020. október 14. 12:26

2020. október 14. 12:26
null

Megbukott a baloldali összefogás a borsod-abaúj-zempléni időközi választáson vasárnap: a kormánypártok jelöltje, Koncz Zsófia győzelmet aratott Bíró László felett, ezzel megszerezte elhunyt édesapja képviselői helyét a parlamentben. A jogosultak 45,4 százaléka vett részt a választáson. A két esélyes jelölt mellett rajthoz állt a független Váradi Gábor, a Miskolci Roma Önkormányzat képviselője, a Szanyi Tibor-féle Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom által támogatott Tóth Ádám, valamint a Demokrata Párt nevű formáció színeiben induló Sóváriné Bukta Erika. A szavazatok feldolgozása során sokáig fej fej mellett haladt Bíró és Koncz. Az ellenzéki jelöltre majdnem 46 százaléknyian adták voksukat, a győztes a választók csaknem 51 százalékának szerezte meg a bizalmát. Ezzel az eredménnyel a Fidesz javított 2018-hoz képest – Koncz Ferenc 49,3 százalékkal győzött –, sőt még nem volt példa arra, hogy a kormánypártok Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú egyéni választókörzetében 50 százalék felett szerepeljenek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!