Korszak-alkotók

2022. szeptember 13. 20:30

Három éves a Mandiner hetilap.

2022. szeptember 13. 20:30
Szalai Zoltán

Három a magyar igazság, egy a ráadás. A negyedik évbe léptünk, a mögöttünk álló három év alapján azt reméljük, rászolgáltunk a bizalomra. Az emberek megszerették a lapunkat, egyre többen veszik, és merítik belőle információikat. A Mandiner 2019-es indulásakor főszerkesztői köszöntőmben így fogalmaztam meg vállalásunkat: olyan újságot kívánunk hétről hétre az olvasók kezébe adni, amely pontos és hi­teles, megfontolt, nyitott és „némi szemtelenséget” is elbír.

Három év telt el, szinte minden a feje tetejére állt ez idő alatt. A covidjárvány hullámai alapjaiban forgatták fel mindennapjainkat, a szomszédunkban háború dúl, amelynek összes következményét még fel sem mérhetjük, de hatását egyre inkább a bőrünkön érezzük. Megjósolni sem lehet, meddig tart az orosz–ukrán háború, amely fél éve uralja nemcsak a nemzetközi politikát, hanem a személyes lehetőségeinket is. Közben az Egyesült Államokon régen tapasztalt megosztottság lett úrrá a Black Lives Matter mozgalom, majd az elnökválasztás visszásságai miatt. Az angolszász kultúrkör legújabb exportcikke a woke újbeszél lett, amely sosem látott sebességre kapcsolva veszélyezteti a szólás- és vélemény­szabadságot.

Három év telt el, szinte minden a feje tetejére állt ez idő alatt”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!