Egy arrogáns alakból sosem lesz jó edző

2023. január 18. 14:24

A legendás kajakedző, Fábiánné Rozsnyói Katalin kapta idén a Magyar Sportújságírók Szövetsége rangos elismerését, az Év Sportolója-gálán átadott életműdíjat. Exkluzív interjúnkban a kajak mellett szó esik a kihagyhatatlan házi kedvencekről és a felejthetetlen férjről, Fábián Öcsiről is.

2023. január 18. 14:24
null

Vámos Tamás interjúja a Mandiner hetilapban.

Valóban meglepődött, hogy ön kapta a Magyar Sportújságírók Szövetsége Életműdíját?
Mi az hogy! Egy héttel az esemény előtt szólt Schmidt Gábor (sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős államtitkár-helyettes, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség korábbi elnöke – a szerk.), hogy mennem kell az Operába. Kérdeztem: minek? Amikor elmondta az indokot, kis híján hanyatt vágtam magam. Megjegyeztem, kicsit elkéstek, hiszen én már minden lehetséges kitüntetést megkaptam a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, s a Prima Primissimám is megvan.

Tudtam, mit hogyan kell csinálnom, hogy érezzék: a főnök én vagyok”

Immár nyugdíjasként hogyan telik egy napja? Nem tudom elképzelni, hogy egész nap otthon ücsörögne.
Bevallom, most már jobban szeretek itthon lenni, mint emberek közé menni. Az Operában is kicsit türelmetlen voltam már a végén, főleg, hogy megtudtam, az én díjátadóm lesz az utolsó a programban. Ráadásul mindenféle lépcsőn és folyosón kellett keresztülmenni, mire a színpadra értünk, kellően el is fáradtam. Az első percekben szinte nem kaptam levegőt, ezért is alig tudtam két értelmes mondatot elmondani.

Rozsnyói Katalin a XIX. nyári olimpiára készülő magyar kajak-kenu válogatott tagjaként 1968-ban <br> Fotó: MTI / Petrovits László
Rozsnyói Katalin a XIX. nyári olimpiára készülő magyar kajak-kenu válogatott tagjaként 1968-ban
Fotó: MTI / Petrovits László
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!