Fókusz

2023. március 22. 09:00

2023. március 22. 09:00
null

„Sohasem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből. Nem fogjuk hagyni, és nem is fog sikerülni, mert minden magyarban van egy kis Petőfi” – jelentette ki Orbán Viktor március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőháza előtt. A kormányfő ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a magyar szabadság hatalmas menete ma is tart, s még ha nem látjuk is, Petőfi ebben a menetben ma is itt van velünk. „Látjuk, ahogy fellázad, amikor idegenek akarják megmondani a magyaroknak, hogyan éljenek. Látjuk, ahogy szembefordul a világ hatalmasaival, akik újra be akarják olvasztani a magyarokat egy európai szuperállamba. Látjuk, ahogy odakanyarintja a tizenkét pont elé, hogy legyen béke.” A miniszterelnök szerint azért mutatkozik egyetértés a költő kapcsán, mert a szabadságnak világnyelve van, és a magyar nyelvjárását ő teremtette meg.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!