Gyanús ügyek a Budapest TV-nél

2009. szeptember 09. 12:39

Egyre több rendőrségi ügy van a megszűnt Budapest TV körül.

2009. szeptember 09. 12:39
Gyanúsítottként hallgatta meg tegnap egy autókölcsönző cég feljelentése nyomán a VIII. kerületi rendőrkapitányság Bródy Pétert, az egykori Budapest TV tulajdonosát. A gyanú szerint nagy értékű gépkocsit kölcsönzött, amit többszöri felszólításra sem adott vissza. A tévét működtető részvénytársaság ellen az izraeli székhelyű Space-Communication Ltd. kezdett felszámolási eljárást, amit a Budapest TV tulajdonosa igyekezett megakadályozni. A társaság végjátéka jó fél éven át tartott. A felszámolóbiztos augusztus végén úgy döntött: a televízió befejezi a sugárzást, és a hónap utolsó vasárnapján a nagy kábelszolgáltatók le is kapcsolták a műsort hálózatukról.

Nincs remény a médiavállalkozás felélesztésére, a romok eltakarítása immár a hatóságok feladata a felszámolást végző Budapest Investment (BI) Zrt. szerint. A felszámolónak még nem adták át a cég teljes vagyonát, ez pedig büntetendő cselekmény. Kincs László felszámolóbiztos már augusztus 13-án is csak a rendőrök segítségével jutott be a tévé épületébe: a televízió tulajdonosa nem akarta beengedni. Legutóbb pedig zaklatás miatt tettek feljelentést a rendőrségen, mivel Kincs Lászlót megfenyegették, ám atrocitás végül nem történt - tudtuk meg. A felszámoló 13 hitelező 268 millió forint összegű követelését vette nyilvántartásba. Egy szállító egy a felszámolás kezdetét megelőzően indult perben kívánja érvényesíteni 100 millió Ft feletti követelését.


Gyanús ügyek a BPTV körül (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!