FC Barcelona

2010. április 29. 17:37

A katalán csodacsapatot sokan és sokszor a világ legjobbjának kiáltották ki, de a BL elődöntőjében megérdemelten búcsúztatta őket a tíz emberrel is tökéletesen játszó Inter.

2010. április 29. 17:37
Zulik Ákos

A világ talán tényleg legjobb futballcsapata gigászi párharcban bukott el az ezúttal mentálisan és fizikailag is jobbnak bizonyuló Internazionale gárdájával szemben.

Az olasz csapat világklasszis együttes, azonban csak egyetlen ponton rendelkezik jobb adottságokkal a Barcánál, ez pedig az edző személye. José Mourinho valóban igazi edzőnagyság, de egy ilyen - egyébként katalán nevelésű - stratégai klasszis sem lehet önmagában elég erre a diadalra.

Az okok - az Inter összeszedettségén kívül - talán az elvárásokban kereshetők. Ez a csapat valóban győzelemre született, aminek a játékosok és a szurkolók is egyöntetűen tudatában voltak. Lehetséges, hogy a túlzott önbizalom és a lelki teljesítménykényszer kombinációja okozta az orra bukást. Az élet megy tovább, hallunk még Messiékről.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. május 01. 20:47
Orbán az Interre fogadott egy kiló narancsban. Majd meglátjuk.
drienovác
2010. április 30. 20:05
a barcelona elbénázta, nevezetesen a guardiola a piqué nevűt korábban kellett volna előre küldeni, még tovább is juthattak volna az első meccsen is többször került helyzetbe, mint ibrahimovics az olasz védekezést pont a messi típusú játékosok ellen találták ki (pl maradona), a második húzás után fennakad valakin mostanában igazán három brigád keserítette meg az életüket: a tavalyi chelsea, a stuttgart az odavágó első félidejében az espanol meg persze az inter a barca fantasztikuan sakkozza ki a széleket, az egyik mindig megjátszható, ám a labdakezeléssel, még egyet tolásal elvesztették az előnyt, a 16-os környékén nem voltak képesek úgy felgyorsítani a játékot egyérintővel, mint a man u és időnként a liverpool, és jó leírni, időnként a fulham Gerával - ezt a védekezést csak a nagyon gyors és pontos összjátékkal lehet feltörni, na és persze a 16-oson belüli váratlan cselekkel - ott már nagyon meggondolják a hátvédek még az ütközést is... az inter mentálisan a barca fölé nőtt, elszántak, koncentráltak, fegyelmezettek voltak, és szerencséjük is volt, de ami fő, csapatként működtek, egymásért is küzdöttek
drkovax
2010. április 30. 19:15
Csak a Bayern ! ;-)
zoli29
2010. április 30. 18:30
Mestermunka volt az Inter részéről (annak ellenére mondom, hogy inkább a Barcának szurkoltam). Mourinho egy edzőzseni, az Inter pedig már Mancini idején is egy komolyan összerakott csapat volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!